Scroll to top

Top

Geen reacties

Veel smartphone, weinig Euro

Gepost op 10/05/2014
Veel smartphone, weinig Euro

Zopo, een naam die binnenkort ook in België zal doorbreken.

Sinds enkele jaren zijn de merken HTC (Taiwan) en Huawei (China) alom gekend en vertegenwoordigd in Europa. Maar, in Azië staan ze nog steeds niet stil en er duiken om de paar weken nieuwe merken en smartphones op. Het verontrustende voor de Apples en de Samsungs van deze wereld is dat deze goedkopere smartphones, vroeger geplaagd door slechte kwaliteit, ondertussen een volwaardig alternatief zijn geworden. Echter, zijn ze inderdaad zo goed als beweerd wordt? Vandaag nemen we één onder de loep, namelijk de Zopo 998!

Zopo wie?

Zopo heeft zijn toetrede tot de smartphone arena gedaan op MWC 2012. Sindsdien komt deze Chinese fabrikant regelmatig in de belangstelling door de lancering van nieuwe smartphones, dewelke meestal zeer competitief geprijsd zijn (tussen de 200 en 300€). Vandaag vind je ZOPO (nog) niet in Belgische winkels, maar je kan ze wel via officiële webshops en verdelers (bv. zopobenelux.nl) bemachtigen.

Zopo 998

Deze smartphone is ongeveer van dezelfde grootte als de Samsung Galaxy S4 en weegt ook ongeveer even veel. Je kan de 998 in het wit en het zwart krijgen. Het design is zeer strak en oogt modern, de achterzijde is bedekt met namaak leer en lijkt in dat opzicht op de Galaxy S5. De Zopo 998 draait Android 4.2. (met upgrade mogelijkheid naar nieuwe Android versies) en dankzij een krachtige processor laadt alles zeer snel en is het scherm zeer reactief. Met de Zopo kan je ook meer dan degelijke foto’s nemen, dankzij een 14 megapixels achteraan en een 8 megapixel camera boven het scherm (dit is meer dan een iPhone 5S en evenveel als de Galaxy S4).

Specials

Ten eerste kunnen er twee sim-kaarten in deze telefoon (wordt ook wel DUO sim genoemd), dit kan zeer handig van pas komen als je bijvoorbeeld één kaart voor het werk en één voor privé-gebruik hebt. Geen nood om 2 telefoons bij te houden. De tweede special is de ‘gesture’ control, dit betekent dat je de telefoon kan bedienen zonder het scherm aan te raken. Misschien overbodig zou je denken, maar denk eens aan al die keren dat je met handschoenen je smartphone hebt proberen te besturen of aan al die vettige vingers op je scherm 😉 .

Conclusie

De Chinees scoort goed op onze prijs/kwaliteit barometer. De Zopo is een volwaardige smartphone en doet alles wat hij moet doen, en doet dat goed. De specials zijn leuke gimmicks en maken deze smartphone ook wel een beetje uniek. We blijven echter met één vraag zitten, hoe lang gaat zo’n smartphone mee?  Aangezien er geen officiële verdeler in België is, zou het wel eens een heikele situatie kunnen worden als er iets kapot gaat. Wij blijven alvast deze Zopo gebruiken en komen binnen een aantal weken/maanden terug met een update!

Overzicht scores

Look & Feel
7
Functionaliteiten
7.5
7.3

Middenmoter

Ben je een rationele persoon en geef je niet zoveel om het 'merk', dan past deze smartphone zeker bij jou. Prijs/kwaliteit scoort Zopo goed met haar apparaten. De enige vraag die voor ons onbeantwoord blijft is hoe het zit met de 'duurzaamheid' van het apparaat.
Ludwig

Plaats reactie

veel-smartphone-weinig-euro