Scroll to top

Top

Geen reacties

Niet zomaar nog een smartphone | Dit is de Essential

Gepost op 02/06/2017
Niet zomaar nog een smartphone | Dit is de Essential

Ok, vooraleer je denkt, nog een smartphone, stop! Even de aandacht bij de les houden want de Essential is op geen enkele wijze de dertiende smartphone in het dozijn. Eerst en vooral is dit het geesteskind van de oprichter van Android. Je weetwel, dat kleine besturingsysteem dat op 88% van alle smartphones wereldwijd draait. Ten tweede ziet de Essential er ook adembenemend uit. Ten derde lijkt deze smartphone de idee van moduleerbaarheid onder de knie te hebben.

Waarom de Essential

Andy Rubin, uitvinder van Android, kwam op een late avond tot de conclusie dat de smartphone wereld zoals we die vandaag kennen tot het verleden behoort. Je wordt volledig ingesloten als je een keuze maakt voor merk a of merk b. Merk a = Apple en merk b = Google (Android), Ok ok, er zijn nog een aantal andere besturingsystemen die meedraaien, maar laat ons eerlijk zijn. Die stellen eigenlijk niet veel voor en laten we nu eventjes aan de kant. Eenmaal je de ‘keuze’ hebt gemaakt wordt al de rest ook voor jou bepaald. Kies je voor Apple dan zal je naar alle waarschijnlijkheid iCloud gebruiken om je bestanden te bewaren en Apple Music als streaming dienst. Meer nog, de kans dat je vervolgens een Mac, iPad, Apple Watch en Apple TV aanschaft, is heel logisch. Normaal ook, alles werkt zo netjes samen en in gebruik zeer eenvoudig en intuïtief. Kiezen voor Google maakt de zaken alleen maar nodeloos complex en frustrerend…Wel dat laatste is natuurlijk net wat Apple wil. Je zou de vraag kunnen stellen indien de motivatie om dan voor iets te kiezen vanuit een positief of negatief gedachtegoed ontspringt.

Rubin wil hier verandering in brengen door een open ecosysteem uit te bouwen. Een smartphonewereld waarin de consument de keuze heeft en waar die keuze niet leidt tot frustratie en ontevredenheid. De Essential is de eerste stap in die richting. Hoe deze premise ingelost zal worden blijft nog even onduidelijk, maar de visie zit alvast goed. Stel je even een smartphone voor die perfect meespeelt met Apple en Android op de koer. Heb je een Apple TV thuis? Geen probleem voor de Essential met OS geïntegreerde AirPlay functies. We like!

De moduleerbaarheid

De LG G5 was de eerste massaproductie smartphone die moduleerbaarheid centraal stelde. Je kon verschillende modules koppelen aan de G5. Het ene accessoire zorgde voor een beter batterij, het andere zorgde voor een betere camera. Een enorm nadeel was dat het pluggen van extra modules je verplichtten de smartphone uit te zetten. Leek een kleine drempel bij de jongens en meisjes van LG, bleek een gigantisch probleem te zijn voor de consument. Exit G5.

Ook Motorola deed een gooi naar de kroon der moduleerbaarheid met de Droid. Een voordeel ten opzichte van de G5 is dat de modules magnetisch gekoppeld worden op de achterkant van de Droid. Niet nodig dus om die vervelende aan/uit knop te gebruiken. Nadeel is dat de modules van deze Motoral gigantisch groot zijn. Plotseling heb je dus een phablet in je broekzak. Kans op slagen? Leuke kantlijn smartphone! Maar daar stopt het.

De modules van de Essental worden eveneens magnetisch geplugd, maar zijn merkbaar compacht en klein. Zo tover je de Essential om in een waar 360 graden camera monster met dit kleine beestje. Daarnaast is er ook een draadloos laadstation dat dezelfde technologie zal gebruiken.

Essential

Het design

Mochten er ooit miss Smartphone verkiezingen gehouden worden, dan hebben we hier de winnaar. De essential ziet er adembenemend uit. Vervaargigd uit steven titanium, strakke lijnen en een spectaculair scherm. Ook het kerurenpallet van de Essential is gekozen met oog voor detail. Instant verliefd geworden op het groen hier bij team Technologium.

Essential

Meer weten

Je kan de Essential reeds reserveren via deze link (US) alsook kan je via deze link een interview bekijken met Andy Rubin gedurende <RECODE>

 

Ludwig

Plaats reactie

niet-zomaar-nog-een-smartphone-dit-is-de-essential