Scroll to top

Top

Geen reacties

Zillow & Oculus revolutioneren de immomarkt

Gepost op 28/07/2014
Zillow & Oculus revolutioneren de immomarkt

Vele industrieën worden veroverd door opkomende spelers dankzij disruptieve technologieën. Bekende voorbeelden zijn Paypal, die de bankenwereld revolutioneert of Über die dankzij één applicatie de taxiwereld grondig hervormt. Ook op de immo markt zijn reeds tal van nieuwe spelers actief, zoals het bedrijf Zillow. Dit bedrijf kondigde gisteren aan concurrent Trulia voor 3,5 miljard Dollar over te kopen. Maar wat is het precies dat deze bedrijven doen, en vooral hoe zijn zij innovatief?

Technologie vergemakkelijkt je zoektocht naar de ideale woonst

We kennen allemaal de grote Belgische spelers zoals Immoweb of Immovlan. Deze bedrijven beschikken meestal ook over een applicatie waar je gemakkelijk per regio, prijsklasse en type woning een nieuwe woonst kan vinden. Met hun groot aanbod en het gebruiksgemak gaan ze de concurrentie aan met klassieke immo kantoren. Maar bedrijven zoals Zillow gaan nog een stap verder. Op basis van algoritmes in combinatie met tal van informatie (ligging, informatie van de gebruikers, aankoopaktes…) wordt een eerste prijsschatting gedaan. Deze prijs, ook “Zestimate” genoemd, heeft een mediane foutmarge van minder de 7%. Gegeven de complexiteit van de immo markt is dit van zeer hoge kwaliteit. In de US gaan alle kopers steevast een kijkje nemen op Zillow voor ze over een bod onderhandelen.

In de toekomst huizen bezoeken met een Oculus Rift?

Eén van de grote sterktes van traditionele makelaars ten opzichte van internetbedrijven is dat zij over de sleutel beschikken. Iedereen zal tijdens de zoektocht naar dat droomhuis of appartement meestal meerdere keren ter plaatse gaan en dan moet je meestal via een makelaar een afspraak maken. De toegevoegde waarde van de makelaar is dan eigenlijk vrij beperkt, want door gebruik te maken van platformen zoals Zillow beschik je over alle informatie die je nodig hebt. In de toekomst zal je misschien vanuit je zetel met een Oculus Rift je droomhuis kunnen bezoeken, zoals je op het onderstaande filmpje kan zien.


Met de overname van Trulia door Zillow, wordt het de grootste speler op de online immo markt. We verwachten nog veel innovaties van hen in de nabije toekomst, waarschijnlijk ook samen met Oculus. Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

zillow-038-oculus-revolutioneren-de-immomarkt