Scroll to top

Top

1 reactie

Binnenkort een nieuwe, kleinere iPhone SE? - Technologium

Gepost op 09/03/2016
Binnenkort een nieuwe, kleinere iPhone SE?

De laatste weken horen we in de internetgangen weer heel wat fluisteren rond een nieuwe iPhone. Typisch negeren we dergelijke geruchten vaak, maar deze keer lijkt er toch meer aan de hand. De laatste weken zagen we tal van cases en hardwarecomponenten verschijnen die toch wel sterk hintten naar een naderende productaankondiging.

Al sinds de lancering van de nieuwste telefoons van Apple, de iPhone 6 en 6S, in september horen we dat Apple werkt aan een kleiner en “betaalbaarder” toestel. Let vooral op de aanhalingstekens rond betaalbaar: in het verleden lanceerde Apple ook de betaalbare iPhone 5C dat slechts 100 euro goedkoper was dan de 5S destijds. Gelukkig lijkt de nieuwe iPhone ook kleiner te zijn, een welgekomen trendbreuk in een tijdperk waar elk degelijk toestel wel minstens een 5 inch scherm lijkt te beschikken.

Vorige week raakte ook de naam bekend: de iPhone SE. Qua afmetingen zal het toestel waarschijnlijk vrij dicht aanleunen bij de 5S, voor mij een perfecte balans tussen een compact toestel en een aangename schermgrootte.
Wat de rest van de hardware betreft wordt het nog even koffiedik kijken. Ik durf te gokken dat dit nieuw toestel gewoon de A9 chipset van de 6S gebruikt. Dit toestel zal wel niet over 3D Touch beschikken: deze feature zal wel exclusief blijven voor Apple’s duurdere topmodellen. Voor de opslagruimte lijken 16 en 64GB de meest waarschijnlijke opties. De prijzen blijven natuurlijk het grootste vraagteken, maar ik gok op een prijs van 499 of 599 euro.

Over 2 weken zullen we dit toestel waarschijnlijk van dichterbij kunnen bewonderen: op maandag 21 maart heeft Apple namelijk een persevent gepland in Cupertino. Naast de iPhone SE zijn we ook in blijde verwachting van een nieuwe iPad.

 

Bram Vandewalle

Reacties

Plaats reactie

binnenkort-een-nieuwe-kleinere-iphone-se-technologium