Scroll to top

Top

1 reactie

Xiaomi Mi Note, beter dan de Iphone 6 plus?

Gepost op 27/01/2015
Xiaomi Mi Note, beter dan de Iphone 6 plus?

Het bedrijf  Xiaomi komt deze maand met een smartphone die belooft beter te zijn dan de Iphone 6 plus! Voor diegenen die nog nooit van Xiaomi gehoord hebben; het is de grootste smartphone verkoper in China en de vierde grootste ter wereld. Recentelijk haalde het bedrijf maar liefst $1.1 miljard op, hetgeen het tot één van de hoogst gewaardeerde private technologiebedrijven van de wereld maakt met een waarde van maar liefst $45 miljard. Deze waarde is drie keer zoveel dan de marktwaarde van Lenovo, werelds grootste PC producent. Met de lancering van hun nieuwe smartphone, de Mi Note, ziet de toekomst er alleen maar rooskleurig uit!

De Xiaomi Mi Note is een smartphone met een 5.7 inch scherm, waardoor hij in de phablet categorie komt te staan. Tot deze categorie behoren ook de bekende smartphones; Samsung Note 4 en de Iphone 6 plus. De Mi Note zou wel krachtiger en aanzienlijk goedkoper zijn dan de iPhone 6 plus! Vanaf vandaag is deze smartphone verkrijgbaar in China. Wij gaan helaas nog even mogen wachten totdat het toestel in België verkrijgbaar is.

Design

Schermafbeelding 2015-01-26 om 22.41.28

Tot op vandaag werd Xiaomi vaak bekritiseerd omdat ze het bedrijf Apple te veel zouden imiteren met hun smartphones. De Xiaomi M4 bijvoorbeeld leek wel een kopie te zijn van de Iphone 4S. Vandaag vergelijkt het bedrijf vooral de hardware met deze van Apple en slagen ze erin een uniek top design product op de markt te brengen. De Mi Note is dunner en heeft een camera die niet uitsteekt. Kijk maar eens naar een Iphone 6 plus, je zult zien dat de camera hier iets meer uitsteekt en dus niet vlak met het toestel is.

Hardware

Schermafbeelding 2015-01-26 om 22.41.38

De Mi Note beschikt over de beste hardware die vandaag beschikbaar is. Wanneer de smartphone naar Europa zou komen zal deze software waarschijnlijk al verouderd zijn, maar geen nood; tegen dan plant Xiaomi de Mi Note Pro al op de markt te brengen. De 2.5 GHz processor komt overeen met de stokpaardjes van de andere grote spelers op de markt. De Mi Note heeft een sterkere batterij, een betere camera en meer opslag dan de Iphone 6 plus. De camera langs de achterzijde heeft een resolutie van 13 megapixels, en de camera aan de voorkant van 4 megapixels. Ideaal voor selfies en foto’s op donkere plaatsen! 😉 Al dit voor maar de helft van de prijs van een Iphone 6 plus!

Wat nu met Iphone?

In Belgie zullen we nog wel even mogen wachten tot de Chinese Smartphones de bovenhand nemen. Iphone en Samsung hebben nog veel in hun mars en zullen nog gedurende lange tijd marktleider blijven binnen de smartphone categorie. De Iphone zal altijd zijn liefhebbers weten te bekoren en zal dus niet snel verdwijnen. Apple weet zich uniek te maken door het feit dat ze hun eigen besturingssysteem hebben. Op de vraag welk besturingssysteem het beste is bestaat geen éénduidig antwoord; of je nu iOS of Android verkiest zal afhangen van je gewoontes en perceptie.

Schermafbeelding 2015-01-26 om 22.41.52

Wachten op deze smartphone zal misschien wat voorbarig zijn! Wie er wat geld voor over heeft zal hem binnenkort misschien wel kunnen permitteren, maar hieraan zal een aardige privilege kost vasthangen… Wat we wel kunnen verwachten is dat de smartphone markt binnenkort nog helemaal op zijn kop zal komen te staan! Wij zijn alvast benieuwd naar de nieuwigheden dat dit bedrijf nog zal lanceren in de toekomst.

 

Stay Tech’d!

Christophe Havermans

Plaats reactie

xiaomi-mi-note-beter-dan-de-iphone-6-plus