Scroll to top

Top

Geen reacties

Apple WWDC 17 | De verwachtingen

Gepost op 05/06/2017
Apple WWDC 17 | De verwachtingen

Vandaag start WWDC 17 in het zonnige San José. Tussen 5 en 9 juni komt de wereldwijde developer community samen om naar de toekomst van Apple te kijken. Er worden honderden sessies georganiseerd die ontwikkelaars een zicht moeten geven op alle onderwerpen waar Apple mee bezig is. Gaande van de beveiliging van het mobiele besturingsysteem over het inzetten van bots in het ecosysteem tot nuttige toepassingen die met de Touchbar mogelijk gemaakt worden.

Wat Compostella voor bedevaarders is, is WWDC voor ontwikelaars. Apple pelgrims komen van overal ter wereld richting Californië om een glimp op te vangen van opperhoofd Cook. De fouten uit het verleden worden vergeten en maken plaats voor een week wordt vol positiviteit, samenwerking en een toekomstvisie om u tegen te zeggen. In nomine patris et filli et spiritus santi, amen. 😇

Aankondigingen

Allemaal goed en wel, maar hetgeen ons natuurlijk meest interesseert is wat MC Cook tijdens de openigspeech uit zijn hoed zal toveren. WWDC wordt in 1 adem genoemd met software. En meer bepaald met Software updates. We verwachten ons dus aan een opgepoetste versie van tvOS (11), WatchOS (4), iOS (11) en MacOS (11). Dat er een nieuwe iOS aankomt, is zo goed als zeker aangezien we gisteren een Public Beta notificatie op onze iPhone en iPad kregen.

Apple Speaker

Dat Apple geen voorloper is op vlak van baanbrekende innovatie, weet iedereen. Echter, als ze iets lanceren, dan breken ze de markt open. Het duurste bedrijf ter wereld weet als geen ander hoe nieuwe technologische producten bij de grote massa te introduceren. Eigenlijk niet nodig om de iPad en de Apple Watch als voorbeeld aan te halen, maar bij deze toch gebeurd.

De Apple Speaker dus. Naar alle waarschijnlijkheid zijn jullie al vertrouwd met Amazon Echo en Google Home. Beide zijn speakers die over een digitale assistent beschikken om je leven gemakkelijker te maken. Zo kan je boodschappen bestellen door tegen de Amazon Echo te spreken of kan je te weten komen wanneer je vlucht naar San Francisco juist is door dat aan je Google Home te vragen.

Dat er een markt is voor slimme speakers, is intussen bewezen. En dat is meestal ook het moment dat Apple zich begint te moeien. We zouden niet volledig verbaasd zijn mocht Tim Cook een tipje van de sluier lichten of meteen knallergewijs de Apple Speaker voorstellen.

de iPhone 8

Kans dat deze wordt voorgesteld tijdens WWDC? Ongeveer 0.4 procent. Dat hebben we aan onze Amazon Echo gevraagd 😀 aangezien Google Home onze vraag niet begreep 😜. De nieuwe reeks wordt naar jaarlijkse gewoonte voorgesteld tijdens het Apple Special event in september. Om jullie toch niet volledig teleur te stellen, zijn we eens gaan luisteren bij onze Chinese bron en die kon ons alvast volgende foto’s meegeven.

Wil je WWDC 17 zelf volgen? Dat kan via deze link

Ludwig

Plaats reactie

apple-wwdc-17-de-verwachtingen