Scroll to top

Top

Geen reacties

Websummit2014 special: De toekomst van drones

Gepost op 06/11/2014
Websummit2014 special: De toekomst van drones

Tijdens deze Websummit2014 ochtend werden we overspoeld met tonnen inspirerende start-up verhalen, kritische blikken van entrepreneurs op het wereldwijde legale kader, sensibilisering rond technologie binnen het onderwijs en jonge gasten die hun eigen weg gaan.

Alles woord per woord neerpennen zou eeuwen nemen om te schrijven (en om te lezen ;)). We maken het onszelf en jullie gemakkelijk door de basics mee te geven.

Mobiles gave us legs, drones give us wings

Actie aan het begin van de ochtend dankzij een spectaculaire entree van een Skycatch drone. Iedereen werd goed wakker geschud om met veel aandacht de sessie te volgen met Christian Sanz (CEO van Skycatch) en Jay Begran (Founder van Hailo). Beide bedrijven focussen op het inzetten van drones in verschillende situaties.

Zowel Christian als Jay geloven sterk in het concept van drones en zien toepassingen in een brede waaier van omstandigheden. Voorbeelden die ze aanhaalden waren koerierdiensten, het beveiligen van scholen en het redden van levens. Meer nog , ze beschouwen drones als the next big thing na mobile.

Websummit2014

Een grote blocking factor is vandaag het onbestaande legale kader rond drones. Oveheden weten absoluut niet hoe hier mee om te gaan. Een mooi voorbeeld van hoe de technologische revolutie veel sneller gaat dan de evolutie van de logge overheidssystemen. Zo weten de meeste overheden niet in welke mate het legaal is dat drones mensen filmen op straat, of dat drones organen transporteren.

Een duidelijk signaal dus naar de policymakers toe. Zorg ervoor dat overheden nauwer samenwerken met tech start-ups, zodat ze beter voorbereid kunnen omgaan met de drastische wijzigende omstandigheden.

Drones zullen naar de toekomst toe zeker verder worden ingezet in commerciële toepassingen. Kijk maar eens wat Amazon en Google aan het doen zijn. De medische wereld (waaronder een Belg) kwam ook al met een sterke toepassingsmogelijkheid. Drones zijn er om te blijven, dat lijkt zeker.

Ludwig

Plaats reactie

websummit2014-special-de-toekomst-van-drones