Scroll to top

Top

Geen reacties

Deze websites maken je slimmer of rijker

Gepost op 17/11/2014
Deze websites maken je slimmer of rijker

We hebben al tal van artikels geschreven over MOOCs of Massive Online Courses. Kort samengevat zijn dit gratis online lessen gegeven door de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Maar er zijn ook tal van websites, niet gelinkt aan universiteiten, die eenieder de mogelijkheid bieden een over zijn vakgebied te geven, gaande van kooklessen tot apps coderen. Deze zijn vaak betalend maar er zijn ook een aantal zeer interessante gratis lessen. Hieronder vind je een selectie van de beste platformen, waar je tal van nieuwe vaardigheden kan aanleren of zelf een cursus kan organiseren en misschien zo iets bijverdienen.

 Udemy – Een platform waar experts hun kennis delen

Udemy is een Amerikaans webplatform dat meer dan 20,000 cursussen aanbiedt, gaande van gitaarlessen tot Apple’s nieuwe programmeertaal, allemaal via video’s. Wat leuk is aan Udemy is dat leerkrachten zeer gemakkelijk zelf lessen online kunnen zetten en ze beslissen zelf over de prijs. Hierna kunnen ze kiezen om zelf hun les te promoten bij toekomstige studenten of de marketing aan Udemy overlaten, in het laatste geval moet men wel een deel van de inkomsten afgeven. Een leerkracht verdient gemiddeld 7000 dollar per cursus en er zijn ongeveer 3 miljoen studenten actief op Udemy. Voor de leergierigen onder ons is de website zeker een bezoekje waard.

 Skillshare – Krijg les van de beste

Skillshare is vergelijkbaar met Udemy, een online community met tal van gratis en betalende lessen. Ze distantiëren zich met een aantal cursussen gegeven door bekende experts in hun bepaald vakgebied. Een interessant voorbeeld is de marketing les gegeven door Seth Godin (een bekende marketing guru). In de toekomst zou Skillshare ook een betaalsysteem hanteren waarbij je per maand een vast bedrag betaald waarmee je toegang hebt tot alle lessen, dit is interessant voor de mensen die veel cursussen willen volgen.

 Craftsy – Leer iets nieuws maken

Craftsy onderscheid zich van de rest door het type lessen dat het aanbiedt. Op dit platform leer je schilderen, boetseren, breien, houtbewerken,…. De lessen zijn bijna allemaal betalend maar daarvoor krijg je kwaliteitsvolle lessen. Zeker interessant voor iemand die op zoek is naar een nieuwe hobby of eindelijk zelf iets wil maken of bouwen.

 

De komende jaren zal de manier waarop we nieuwe vaardigheden aanleren grondig veranderen, we zijn dankzij het internet niet meer gebonden aan tijd of plaats. Deze platformen en MOOCs zijn al de eerste mooie voorbeelden. Laat maar weten wat jij ervan denkt en of je er al ervaring mee hebt!

Stay Tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

deze-websites-maken-je-slimmer-of-rijker