Scroll to top

Top

Geen reacties

Wordt ‘Transport’ de Youtube van VR video?

Gepost op 17/02/2016
Wordt ‘Transport’ de Youtube van VR video?

Wevr, een startup die bekendstaat om zijn werk met Samsung voor de productie van vr-content, wil met de app Transport de YouTube van vr-video gaan worden. Meerdere investeerders geloven in dit doel: er is al 25 miljoen dollar opgehaald aan investeringen.

Wat voor bedrijf is WeVR?

wevr-team-group_10_2015
WEVR is een bedrijf dat een eigen VR mediaspeler heeft ontwikkeld met een open architectuur, daarnaast werven ze professionals en eindgebruikers bij hun platform en proberen zo de opkomende VR markt naar zich toe trekken. Op dit moment is WEVR nog merk onafhankelijk, ze ondersteunen in principe elk VR product dat gebruik wil maken van hun diensten. Het is de vraag of dit in de toekomst zo zal blijven, aangezien HTC nu een behoorlijke invloed in dit bedrijf heeft verworven. Neville Spiteri, de mede-oprichter en CEO van Wevr, zegt dat Transport beschikt over een high-performance rendering en weergave engine. Wevr heeft de eerste content voor HTC Vive gemaakt en het bedrijf heeft ook projecten voor Gear VR.

WeVR werkt aan vr-videoplatform Transport

YouTube is voor veel mensen een dagelijkse aan nieuwsvoorziening, entertainment en sinds kort ook virtual reality-video’s. Echter, binnenkort krijgt de site concurrentie van een andere speler op het gebied van vr-video’s. De startup Wevr, die met Samsung heeft samengewerkt aan virtual reality-content, wil met zijn eigen app Transport namelijk de YouTube van vr-video’s gaan worden. Deze applicatie zou zowel gratis te bekijken content als video’s achter een betaalmuur gaan aanbieden. Het platform is compatibel met een aantal VR headsets die momenteel beschikbaar in de markt, zoals Oculus Rift, PPlayStation VR, Google Karton, HTC en Samsung Vive Gear VR.

De App is nog in een Beta-versie

De app wordt momenteel getest in een gesloten bèta. En ondanks het feit dat nog niemand weet wanneer het platform gelanceerd wordt, is het bedrijf het al gelukt om 25 miljoen dollar binnen te slepen aan investeringen. Dat geld wordt besteed aan een clouddienst waar alle video’s op komen te staan, het produceren van een virtual reality-engine en natuurlijk het produceren van content, dat Wevr wil doen in samenwerking met onafhankelijke filmmakers. Het is nu wachten op de releasedatum van deze app en natuurlijk de eerste video’s.

Waar kan ik info krijgen over WeVR?

WeVr is te zien op hun Facebook-pagina:
WeVR op Facebook
Of vind meer informatie via hun website.

Gerben

Plaats reactie

wordt-8216-transport-8217-de-youtube-van-vr-video