Scroll to top

Top

Geen reacties

Withings SBA: Een slimme weegschaal met extra's - Technologium

Gepost op 22/12/2014
Withings SBA: Een slimme weegschaal met extra’s

Withings kennen we als één van ‘s wereld best uitgebouwde bedrijven dat zich volledig focust op gezondheidselectronica voor de consument. Withings werd opgericht in 2008 in Parijs en probeert sindsdien een gamma gezondheidsgadgets aan de man te brengen. Zo startte het in 2008 met een WIFI weegschaal die je lichaamsgewicht kan tracken. Vandaag zit er onder andere een bloeddrukmeter, fitnesstracker, smartwatch, slaapmonitor etc in hun productportefeuille.

Smart Body Analyzer: De functionaliteiten

In dit artikel delen we graag onze ervaring met de ‘Withings Smart Body Analyzer’, een weegschaal die je gewicht, vetmassa, hartslag en de luchtkwaliteit meet en in de applicatie op je smartphone bewaart.

Gewicht
Zoals elke andere weegschaal toont deze smart body analyzer je gewicht. Geen groot voordeel op dat vlak dus, wel dat je gewicht automatisch wordt doorgestuurd naar je profiel op de bijbehorende ‘Health Mate’ applicatie. De health Mate stelt je in staat je gewichtsevolutie op de voet te volgen. Straks meer daarover.

Automatische herkenning
Wanneer je de weegschaal installeert (wat maar enkele seconden duurt), kan je verschillende gebruikersprofielen aanmaken. Zo herkent de weegschaal wie er op staat en slaat alle gegevens van de juiste persoon onmiddellijk in diens profiel op.

Vetmassa en hartslag
De weegschaal analyseert je vetmassa en hartslag en verwerkt die in je profiel zodat je de evolutie kan volgen.

Luchtkwaliteit
In de weegschaal zitten sensoren verwerkt die de luchtkwaliteit meten. Aan de hand van temperatuur en koolstofdioxide scoort de weegschaal de luchtkwaliteit als ‘Slecht, ‘Gemiddeld’, ‘OK’, ‘Goed’ of ‘Perfect’. Je plaatst de weegschaal best in je kamer.

Withings Healthmate

Health Mate is het digitale platform waar al je gegevens geanalyseerd en gevisualiseerd worden. De Health Mate kan je bereiken via de web-versie of via een applicatie op je smartphone.

In onderstaande afbeelding krijg je een glimp van het Withings dashboard waar al je gegevens terechtkomen. Zo krijg je de mogelijkheid een streefgewicht in te voeren en coacht de Health Mate je naar hoeveel gewicht je per week zou moeten/willen verliezen.

Withings Health Mate

Al bij al zijn beide Withings-producten een heel leuke gadget, die nog goed ogen ook. Er bestaat geen klinische validatie voor de Withings-toestellen, wat betekent dat je ze zeker niet als medisch correct moet nemen. Maar ze geven wel een leuk beeld van je gewichtsevolutie, en we merken dat deze ons onbewust stimuleren om rond het streefgewicht te komen/blijven.

De slimme weegschaal wordt online en in electrozaken verkocht voor om en bij de €150.

Deel gerust je ervaringen!
Stay Tech’d

Thomas

Overzicht scores

Design
8.5
Gebruiksgemak
8.5
Duurzaamheid (batterijduur en stevigheid van het product)
7.5
Prijs
6.5
7.8

Topper

De Withings 'Smart Body Analyser' is een slimme, goed ogende weegschaal dat draait op de goed presterende 'Health Mate'-applicatie. Withings pakt uit met de mogelijkheid om anderen online uit te dagen tot een gezonde levensstijl, al lijkt dit niet hetgene waar je naar opzoek bent in een weegschaal. De enige nadelen aan deze topper is de prijs (€150 ligt wat hoog voor een weegschaal) en de korte batterijduur (externe AAA-batterijen). Als je daarmee kan leven, zeker een aanrader!

Plaats reactie

withings-sba-een-slimme-weegschaal-met-extra-039-s-technologium