Scroll to top

Top

Geen reacties

Jukedeck is winnaar van Startup Battlefield @TCDisrupt15 London

Gepost op 08/12/2015
Jukedeck is winnaar van Startup Battlefield @TCDisrupt15 London

Zoals gisteren reeds aangekondigd, werd vandaag de winnaar van de startup battlefield Techcrunch disrupt bekend gemaakt. In het artikel dat we gisteren publiceerden kan je alle geselecteerden terug vinden. De vier finalisten zijn Max, Lystable, Jukedeck en Yoobic. Vier geduchte tegenstanders die het zonet tegen elkaar opnamen in een laatste battle.

De 4 finalisten

Jukedeck

Locatie: Londen, Ogericht: Februari 2012, $945K opgehaald

Jukedeck is een onderneming dat software heeft ontwikkeld dat Artificial Intellegence gebruikt om unieke muziek te creëren door één eenvoudige klik. Hun technologie composeert en produceert orginele muziek dat gebaseerd is op je voorkeuren die je op voorhand dient mee te geven. Heb je bijvoorbeeld wat beeldmateriaal van een vakantie, of je wilt een klein promofilmpje maken voor je volgende event? Jukedeck biedt je de mogelijkheid een uniek liedje te composeren dat je mag gebruiken zonder auteursrechten te betalen. Het liedje zal immers nergens anders terug te vinden zijn, volledig uniek dus! Deze startup wist  trouwens ook het publiek omver te blazen door hun presentatie in een ‘rap-liedje’ om te zetten op een uniek stukje muziek dat ze live gecreëerd hebben op hun platform.

MAX

Locatie: Lagos (Nigeria), Ogericht: Mei 2015,  Opgehaald kapitaal nog niet bekend gemaakt

MAX is een ‘3-uur leveringsdienst’ voor pakjes in Lagos (drie uur tussen ophaling en levering). Dit doen ze door middel van een platform aan te bieden waarop mensen zich kunnen registreren als koerier met de brommer (ook het betalingssyteem etc. is geïntegreerd in dit platform). Lagos is een enorm drukke stad waar het verkeer dag en nacht stil staat. Wil je bijvoorbeeld als moeder luiers voor je baby gaan kopen ben je gemiddeld vier uur onderweg met de wagen, wil je het online bestellen wacht je minstens 4 dagen. Met MAX is dit volledig voorbij, laat leveren wat je maar wilt in drie uur tijd! Een zeer disruptieve startup voor het Afrikaanse landschap als je het ons vraagt.

Lystable

Locatie: Londen, Ogericht: November 2014, $3.3M opgehaald

Lystable is een professioneel netwerk platform. Aan de ene kant hebben ze een platform ontwikkeld voor grote bedrijven dat hun helpt om het extern personeelsbestand te beheren. Aan de andere kant helpt het platform individuen en bedrijven om elkaar eenvoudiger te vinden om samen te werken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar iemand met bepaalde skills voor een tijdelijk project van een jaar binnen je bedrijf? Met Lystable kan je eenvoudig op zoek gaan naar dergelijke profielen die bereid zijn als extern en tijdelijk te werken. Vandaag gebruiken bepaalde teams binnen Google en IDEO dit platform al.

Yoobic

Locatie: Londen, Ogericht: Februari 2014, Opgehaald kapitaal nog niet bekend gemaakt

Yoobic biedt bedrijven en merken de mogelijkheid om hun merchandising ROI (Return on Investment) in elk verkooppunt te maximaliseren. Bedrijven investeren zeer veel in adverteren en marketing terwijl ze vaak geen idee hebben hoe de klant het merk in de winkel percipieert. Zo kunnen de rekken bijvoorbeeld zeer wanordelijk geschikt zijn, is je product helemaal niet gepositioneerd zoals je wilt etc. Om dit te verhelpen heeft Yoobic een applicatie op de markt gebracht die de communicatie tussen winkel-managers en bedrijven/merken drastisch gewijzigd heeft. Wil je als bedrijf bijvoorbeeld een nieuw product in de winkel lanceren met een bepaalde display en speciale merchandising? De manager van de winkel zal hierover een notificatie ontvangen met een tutorial die uitlegt hoe hij de display moet opzetten. Wanneer dit gedaan is moet hij hiervan een foto nemen en klaar is kees. De applicatie is bovendien in staat specifieke producten te herkennen op een bepaalde foto om deze data nadien te anlyseren en optimaliseren.

En de winnaar is… JUKEDECK

Deze startup was van het begin als onze favoriet door hun geweldige pitch en unieke concept. Benieuwd met welk verhaal deze mannen binnen enkele jaren op de proppen komen als Alumni op Techcrunch disrupt!

Christophe Havermans

Plaats reactie

jukedeck-is-winnaar-van-startup-battlefield-tcdisrupt15-london