Scroll to top

Top

Geen reacties

Winnaars van Startup Weekend Brussels - Makers Edition

Gepost op 11/05/2015
Winnaars van Startup Weekend Brussels – Makers Edition

Dit weekend vond het Startup Weekend Brussels Makers Edition plaats in Co.Station BXL. Deelnemers krijgen 54 uur om een idee uit te bouwen tot een werkend prototype. Aangezien het een ‘Makers’ editie was, stond alles in het teken van IoT, 3D printers en singleboardcomputers. Elke aanwezige had de kans om zijn of haar idee voor te stellen op vrijdag, gaande van hydroponics tot gepersonaliseerde steunzolen

verkozenteams

Door middel van een stemming werden er 8 verkozen die doorheen het weekend verder werden uitgebouwd.Na een weekend vol inspiratie en creativiteit, koffie en weinig slaap werden zondag de winnaars bekend gemaakt. De jury stond voor een moeilijke keuze door het hoog niveau van de innovatieve producten. Er werden 3 winnaars gekozen aan de hand van verscheidene criteria. Validatie van het idee, executie van het design en het businessmodel.

BEST FAB

De categorie voor de beste makers en een geweldig prototype. Deze prijs werd gewonnen door toast-it. Zij maakten een toaster die elke afbeelding kan printen op een sneetje brood via een handige applicatie op de smartphone. (http://toast-it.co/)

BEST IoT

Het team van Videophone ging met deze IoT prijs aan de haal. Een biometrisch slot dat werkt op spraakherkenning, gezichtsherkennning en vingerafdrukken. Videophone verstomde de jury met een zeer geavanceerd prototype ondanks de moeilijkheidsgraad.

BEST OVERALL

De prijs voor de beste ‘startup’ van het weekend ging naar Totem. Door het toestel van Totem mis je nooit geen afspraken en taken meer. (http://www.welovetotem.co/). Zeker eens checken

TOTEM

Het was een uiterst geslaagde eerste editie van een Makers editie in België. Van sommige startups zullen we zeker in de toekomst horen. Videophone is van plan om binnenkort een Kickstarter campagne te starten. Proficiat ook aan de organisatie, de vrijwilligers en de sponsors om er zo’n mooi evenement van te maken! Uitkijken naar de volgende editie dus.

Stay Tech’d!

William De Vos

Plaats reactie

winnaars-van-startup-weekend-brussels-makers-edition