Scroll to top

Top

Geen reacties

Windows 10 binnenkort op de markt

Gepost op 20/01/2015
Windows 10 binnenkort op de markt

Het is al enige tijd gekend dat Microsoft, de ooit tech start-up van Bill Gates, aan het werken is aan de nieuwe versie van haar besturingssysteem. Er werd beslist om Windows 9  over te slaan en meteen Windows 10 te lanceren.

Waarom Windows 10

De reden hierachter blijf voor iedereen wat vaag. Microsoft zelf legt uit dat de stap naar 10 meteen duidelijk zou moeten maken dat het niet om een evolutie gaat maar echt om een revolutie. Andere bronnen beweren dat het meer te maken zou hebben met de code die gebruikt wordt door developers om te weten welk besturingssysteem iemand runt. Windows 9 zou in de code staan voor het runnen van Windows 98.

Bon, fun fact, maar maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit hier. Wat wel belangrijker is, is dat de officiële lancering van het nieuwe Windows platform dichtbij komt. We leiden dit af uit de uitnodiging die we kregen voor het Windows 10 event op 21 januari. Op dit event zouden er nieuwe specificaties worden voorgesteld en hopelijk ook een officiële lanceringsdatum aangekondigd.

Wat en wanneer te verwachten

Uit goede bronnen vernamen we dat de lancering ergens in April 2015 gepland staat (verwacht een update na het event). Er zijn heel wat hoofdpunten die ons al gekend zijn. Om jullie overbodige regels tekst te besparen, zijn we eventjes gaan piepen bij onze Nederlandse vrienden van Hardware info voor een video over Windows 10. Enjoy!

Zelf volgen?

Wil je zelf live volgen, dan kan dit via deze link. De livecast start rond 18u Belgische tijd . Laat ons nadien zeker eventjes weten wat je van de uiteenzetting vond.

Ludwig

Plaats reactie

windows-10-binnenkort-op-de-markt