Scroll to top

Top

Geen reacties

Eersteklasritje in 360 graden op de achtbaan

Gepost op 18/01/2016
Eersteklasritje in 360 graden op de achtbaan

Er komen steeds meer 360 graden-video’s op YouTube. Met je smartphone kun je om je heen bewegen en het lijkt net alsof je er zelf in zit, een perfecte Virtual Reality beleving! Op de computer kun je met je muis heen en weer scrollen en zo kun je zelf bepalen hoe je de video bekijkt.
Bekijk hieronder een aantal prachtige video’s. We hebben er een viertal verzameld! Bekijk ze hieronder.

1. Baron 1898 – De Efteling

Help de Mijnbaron en zorg ervoor dat je de Witte Wieven te snel af bent! Durf jij de duik aan? De hebzuchtige Mijnbaron heeft een goudader gevonden in het zuiden van het land. Daar wil hij zoveel mogelijk goud uit de grond halen, maar deze grond wordt beschermd door de Witte Wieven. Mijnbaron Gustave Hooghmoed roept zijn mijnarbeiders op hem te helpen en belooft hen gouden bergen. Tijdens de rit in Baron 1898 wordt duidelijk dat de Witte Wieven uit alle macht proberen de gouddelving te saboteren. Bekijk unieke beelden van Baron 1898, dé divecoaster van de Efteling. Beleef de vrije val van 37,5 meter elke keer vanuit een ander perspectief!

2. Dragon Challenge – Universal Studio’s, Orlando

Universal Studios moest de eerste jaren vechten om te overleven, Islands of Adventure was vanaf de opening in 1999 meteen een succes. Universal had dan ook een park neergezet dat innovatief was, technisch vernuftige attracties had en kleur- en detailrijk was gethematiseerd. Kosten: 1 miljard dollar. In The Wizarding World of Harry Potter staat de tweede superachtbaan van Islands of Adventure: Dragons Challenge. Eigenlijk zijn het twéé loopingbanen, die vlak langs en over elkaar heen razen. Voor kinderen is er de juniorachtbaan Flight of the Hippogriff. De wereld van Harry Potter kenmerkt zich door de prachtige details; bezoekers wanen zich echt in de boeken van Potter. In het nagebouwde Zweinsveld ligt ook kasteel Zweinstein, met daarin de meeste geroemde attractie van heel Florida: Harry Potter and the Forbidden Journey.

3. RollerCoaster – Seoul Grand Park

Dit is het eerste en grootste Themapark in Korea met een dierentuin en botanische tuin. Maar ook met een fantastische glijbaan! Je zit er lekker lang in (een ritje duurt bijna 3,5 minuut) en twee schroeven en een heleboel golfbewegingen later sta je weer buiten.

4. Rip Ride Rocket – Universal Studio’s, Orlando

Deze baan beschikt over een revolutionair muzieksysteem – men kan kiezen uit dertig liedjes, verdeeld over vijf genres: classic rock/metal, rap/hip-hop, club/electronica, pop/disco en countrymuziek – maar ook omdat de baan enkele nog niet eerder gebruikte bewegingen maakt. Zo is er een looping waarbij de treintjes op het laatste moment rechttrekken en daardoor niet over de kop gaan. Universal noemt deze nieuwe beleving de Double Take. Er is ook een spiraal met negatieve G-krachten – de Jump Cut – en de treintjes schieten door de gevel van een gebouw op rails in de vorm van een muzieksleutel. Dat element is Treble Clef genoemd. Hollywood Rip Ride Rocket is een opvallende verschijning, ook buiten de poorten van het park: de treintjes zijn ’s avonds verlicht met knipperende led-lampjes. De Rip Ride Rocket is de tweede grote achtbaan in Florida die dit seizoen in gebruik is genomen; eerder al opende SeaWorld de hangende loopingachtbaan Manta, waarin de bezoekers liggend worden vervoerd.

Gerben

Plaats reactie

eersteklasritje-in-360-graden-op-de-achtbaan