Scroll to top

Top

1 reactie

Wiko Wax biedt DE beste prijs-kwaliteit

Gepost op 21/06/2014
Wiko Wax biedt DE beste prijs-kwaliteit

In een vorig artikel kondigden we een review aan van een nieuw smartphone merk; namelijk Wiko. Dit Frans-Chinees merk (het ontwerp wordt in Frankrijk gedaan en de productie in China) is in Frankrijk al een gevestigde waarde (2de meest verkochte smartphone) en komt binnenkort massaal naar België. Van het hele Wiko gamma hebben we een buitenbeentje gekozen om te reviewen, namelijk de Wiko Wax. Deze smartphone is niet enkel door zijn naam opmerkelijk, maar de prijs/kwaliteit ratio is verbluffend; voor 200 euro krijg je een 4G smartphone die ook op technisch vlak zeer goed presteert.

Minimaal design met veel aandacht voor gebruiksvriendelijkheid

Voor zijn look moet je de Wiko niet kopen, deze smartphone ziet er bijna banaal uit. De smartphone ligt wel goed in hand en het zwarte plastic omhulsel geeft je een stevige grip. In een markt waar smartphones groter en breder worden heeft Wiko gekozen om het conservatief te houden. Het scherm is 14cm lang en 6,7 breed, dit laat toe om het toestel zeer gemakkelijk met één hand te bedienen. Wat ons aangenaam verrast heeft, is het gewicht: met zijn 120 gram voel je hem amper in je zak zitten. We weten niet of het aan ons ligt, maar wat ons tijdens het reviewen gestoord heeft, is dat het scherm zeer snel vuil wordt.

Een Android smartphone met een sterke technische fiche

Deze Wiko Wax draait op Android 4.3, maar er wordt verwacht dat er binnenkort een update beschikbaar zal zijn naar Android KitKat (de nieuwe versie van het bekende besturingssysteem). De kleurenkwaliteit is van middelmatige kwaliteit en de camera’s zijn ook niet uitzonderlijk (5 megapixels boven het scherm en 8 megapixels aan de achterzijde). Wat deze smartphone dan technisch zo goed maakt is zijn processor en de reactiviteit die daaraan gelinkt is. Zonder in te technische details te treden; deze smartphone overtreft iedere uitdager in deze prijsklasse op reactiviteit. Snel een video op Youtube openen vanuit een link op Twitter? Voor je het beseft is de klus geklaard! (dit is zeker niet het geval bij alle smartphones)

Conclusie: voor deze prijs zal je niet veel beter vinden!

Veel hebben we niet toe te voegen, deze smartphone doet alles wat een smartphone moet doen. Je moet deze niet kopen als je veel aandacht schenkt aan de looks van je smartphone. Echter, als je op zoek bent naar een snelle, goedkope en gebruiksvriendelijke smartphone, ben je zeker aan het goede adres!

Stay Tech’d

Overzicht scores

Look & Feel
6.5
Camera
7
Prestatie
8.5
7.3

Overtuigd

Antoine Smets

Plaats reactie

wiko-wax-biedt-de-beste-prijs-kwaliteit