Scroll to top

Top

Geen reacties

Wij testten iOS 9 in avant-première op de iPad Air 2

Gepost op 20/07/2015
Wij testten iOS 9 in avant-première op de iPad Air 2

Na ons vorig artikel over de meest markante updates van het nieuwe Apple besturingssysteem op de iPhone  6 Plus, hebben we iPad versie van iOS 9 even onder de loep genomen. Dit omdat er een aantal nieuwe mogelijkheden zijn op de iPad, die je niet terugvindt op de iPhone.

En de iPad was aan een update toe! De concurrenten-tablets zijn de laatste tijd getransformeerd in computer-a-like productiviteitsapparaten, waar de iPad nog steeds meer een groot uitgevallen iPhone was, die niet volledig gebruik maakte van het aanwezige potentieel.

Kan iOS 9 op de iPad Air 2 dit potentieel inlossen?

In kort; iOS 9 is zeker de grootste stap vooruit op vlak van iPad productiviteit. Er zijn een hele resem nieuwe features, hieronder lijsten we diegene op die voor ons het verschil maakten. Oordeel vooral voor jezelf als het de moeite loont.

1. Video op het bureaublad

Een eerste verbetering vinden we de flexibiliteit waarmee iOS 9 omgaat met video. Zoals op computers (en andere tablets) kan je nu ook video afspelen terwijl je een andere app gebruikt, zoals een mail schrijven of een bericht sturen. Dit laat bvb. toe om tijdens het kijken van een educatieve video (zoals bij MOOCs) notities te nemen. Best handig en productief.

2. Twee schermen naast elkaar

Een andere productiviteit verhogende functie van iOS 9 is de mogelijkheid om twee schermen naast elkaar open te zetten (enkel voor de iPad Air 2). Deze functie ligt wat in het verlengde van de eerste, maar heeft ook zeker een eigen meerwaarde. Als je bvb. je volgende reis aan het plannen bent en een artikel leest over een bepaalde stad, dan kan je op het tweede scherm meteen ook de locatie opzoeken in Apple Maps.

3. Keyboard en muis komen samen

Als je een artikel aan het schrijven bent, kan je door met twee vingers over het scherm te swipen, selecties maken in teksten. Zo kan je sneller paragrafen selecteren waar je wijzigingen in wilt doorvoeren. Dit maakt het typen van teksten en algemene tekstverwerking op de iPad een hele pak eenvoudiger en intuïtiever. Opnieuw bonuspoints voor de boost in productiviteit.

4. MacBook applicatie switch

Dankzij een aantal nieuwe sneltoetsen en iOS 9 als softwarepakket, kan je nu ook gemakkelijk switchen tussen verschillende apps. Voelt net zo vloeiend aan als op onze MacBook. Dit gaat opnieuw gepaard met een boost in multitasking en snelheid van zaken uitvoeren. Zo kan je sneller overgaan van iMessage naar Apple Maps naar ….

Samengevat

Bizar genoeg hebben we nu pas het gevoel dat de iPad volwassen is geworden. De niet meteen super fancy nieuwe functies bieden de iPad enorm veel meerwaarde op vlak van productiviteit en zorgt ervoor dat de iPad als apparaat (de nodige) afstand neemt van de iPhone. Het is duidelijk dat Tim Cook en zijn gevolg de focus wat wijzigen van een meer entertainment apparaat naar een productiviteitsapparaat. Slimme zet of niet? Wij denken van wel ;)!

Ludwig

Plaats reactie

wij-testten-ios-9-in-avant-premire-op-de-ipad-air-2