Scroll to top

Top

Geen reacties

Wij hebben de gekke Samsung R6 en R7 speakers getest!

Gepost op 26/08/2015
Wij hebben de gekke Samsung R6 en R7 speakers getest!

Begin deze maand kregen we de R6 en zijn grote broer, de R7 Samsung speakers te testen. Deze speakers zijn geen alledaagse speakers dat je in menig vlaamse huiskamer kan terugvinden. Naast een staaltje technologie zijn deze speakers ook een lust voor het oog.

Wat een geluidsysteem van 360 graden allemaal teweegbrengt

Het eerste dat je zal opvallen bij het uitpakken van deze speakers is hun vorm.Het ei-vormige design komt zeer verfrissend en vernieuwend over. Dit is dan ook een product dat Samsung niet in Korea heeft laten ontwikkelen, maar in hun audio labs in Californië. Naast een verfrissend design laat deze vorm toe om geluid in 360 graden te verspreiden. Zo blijf je van de allerhoogste geluidskwaliteit genieten vanuit alle uithoeken van de kamer. We hebben dit natuurlijk uitvoerig getest. Waarvan we zeker zijn is dat de speakers zeer hoge HD geluidskwaliteit produceren. Het is moeilijk te zeggen of de nieuwe “Ring radiator” technologie, dat nodig is om het geluid in 360 te verspreiden, effectief een groot verschil maakt. Het design maakt zeker een verschil, je kan deze luidsprekers op een statief bevestigen of zelfs ophangen aan het plafond.

picture from web.co

picture from web.co

Andere weetjes over deze speakers

Er zijn nog bepaalde aspecten dat typerend zijn voor deze speakers. Zo kan je, als je genoeg budget hebt, meerdere van deze speakers bestellen waardoor je zeer gemakkelijk een surround systeem kan opzetten. De speakers zijn draadloos, je kan ze gemakkelijk besturen me je smartphone of tablet via het Wi-Fi netwerk en de multiroom applicatie van Samsung. De luidsprekers beschikken ook over Bleutooth, en je kan altijd gebruikmaken van de drukknoppen op de luidsprekers zelf. Het verschil tussen de twee modellen is dat de R6 de draagbare versie is dat beschikt over een baterij dat tot 6 uur kan meegaan. De grotere (en duurdere) R7 is niet gemaakt om mee op stap te gaan.

samsung

Deze luidsprekers zijn natuurlijk alles behalve goedkoop, kwaliteit moet je betalen. Volgens ons is het een nicheproduct voor mensen dat bereid zijn veel geld te betalen voor design en kwaliteit. De kleinere R6 kan je verkijgen vanaf €399  en grotere R7 zal kost je €499. Als je budget het toelaat is het zeker een leuk product voor in de woonkamer.

Stay tech’d!

Overzicht scores

Design
9
Geluidskwaliteit
8
Prijs kwaliteitverhouding
7
8

Top design

Antoine Smets

Plaats reactie

wij-hebben-de-gekke-samsung-r6-en-r7-speakers-getest