Scroll to top

Top

Geen reacties

Websummit2014 Special: Wrap-up

Gepost op 07/11/2014
Websummit2014 Special: Wrap-up

Websummit2014 zit erop. Het waren drie dolle dagen gevuld met interessante keynotes, innovative start-ups en heel wat aanwezigen. Om dit jaar goed af te sluiten, geven we jullie een wrap-up van de hoogtepunten. We zullen er volgend jaar zeker terug zijn, want als we organisator Paddy Cosgrave mogen geloven, zijn de ambities nog niet allemaal ingevuld.

Websummit2014 in een aantal cijfers

Dankzij some fancy schmancy online (en offline) algoritmes kunnen we jullie een heleboel cijfers meegeven over deze Summit. Cijfers zijn allemaal een zo nauwkeurig mogelijke benadering.

De ‘real’ world

  • In totaal waren er dit jaar 22.000 aanwezigen (wat ongeveer 21.600 meer is dan vier (!) jaar geleden). Deze 22.000 mensen kwamen uit 109 landen.
  • 614 internationale opiniemakers, techguru’s en andere techies kwamen spreken.
  • Voor veel start-ups was deze beurs ook HET moment om in contact te komen met potentiële investeerders, van deze laatste waren er in totaal een 700tal.
  • Echter, het was vechten geblazen voor de 2.160 startups om de nodige aandacht te bekomen bij de investeerders ;).
  • Naast onszelf waren er nog 1322 andere journalisten aanwezigen. Niet allemaal gespecialiseerd in technologie op zich, maar toch.
  • En last but not least werd dit event mogelijk gemaakt dankzij de inzet van een dikke 2.000 werknemers.

De lange dagen hadden ook een positieve impact op de consumptie van koffie. Er wordt geschat dat er niet minder dan 82.000 kopjes koffie gedronken werden.

Social media

Twitter was by far het meest gebruikte social media kanaal op deze Summit. Bij een eerste schatting komen we uit op een 120.000 tweets, die van een 40.000 unieke twitter accounts komen. We zitten met Technologium wel ruim boven het gemiddeld aantal tweets per gebruiker.

Er waren een hele reeks interessante en leerrijke sprekers die de Summit mede maakten tot wat die vandaag is. We hadden dit jaar onder andere Peter Thiel (ondermeer medeoprichter van PayPal en de eerste externe investeerder in Facebook), Tim O’Reilly (mediamagnaat) en John Sculley (voormalige CEO van Apple). Toch was het Eva Longoria die het meest vermeld werd op Twitter. We vragen ons nog steeds af waarom

Websummit2014

De meest populaire technologie is vandaag duidelijk alles wat te maken heeft met Virtual & Augmented Reality. Zo waren de termen ‘oculus’ en ‘oculus rift’ goed voor een mention in 3.500 tweets. We ontdekten op de Websummit ook een Belgische parel in deze industrie, waar we later nog op terug zullen komen.

Algemene wrap-up

Alhoewel Websummit2014 al Europa’s grootste tech event is, gelooft Paddy Cosgrave dat het nog groter mag en kan. Volgend jaar zou er ook nog meer aandacht worden besteed aan entertainment op het event. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 27-28 jaar, wat ervoor zorgt dat er een bepaald verwachtingspatroon is. Hier zouden ze volgend jaar nog meer willen op inspelen.

Los hiervan is het sociale element iets wat ze heel goed uitspelen. Zo had het event een eigen app die toeliet om, op basis van je profiel, te chatten met anderen. Beschouw het als een soort matchmaking voor de tech wereld.

Ook in de echte wereld stond het sociale element centraal. Bewijs daarvan is onder andere de ‘Nightsummit’. Heel wat bars en clubs in Dublin sloten partnerships met de Websummit, en waren bedoeld als informele ontmoetingsplaats voor al de aanwezigen. En ook daar zat de kwaliteit zeer goed ;).

Waar ze volgend jaar wel voor moeten zorgen is dat de WiFi een pak stabieler is. We moesten ons echt in allerhande bochten wringen om degelijk te kunnen reporten. Klaarblijkelijk was het niet de ‘fout’ van de organisatie zelf, maar het impacteerde wel het merendeel van de buitenlandse aanwezigen die geen dure roaming factuur willen overhoude aan een paar dagen Dublin.

Ludwig

Plaats reactie

websummit2014-special-wrap-up