Scroll to top

Top

Geen reacties

Websummit2014 special: kikkers of computers?

Gepost op 06/11/2014
Websummit2014 special: kikkers of computers?

Na veel dronegeweld, kwam Hadi Partovi van Code.org ons duidelijk maken dat het aanleren van computer gerelateerde skills (zoals coderen) aan schoolgaande jeugd enorm essentieel is in dit digitale tijdperk en dat naar de toekomst zeker zal blijven.

#Hourofcode

Alhoewel de oplossing relatief eenvoudig lijkt, blijkt de toepassing een stuk moeilijker. Hadi pleit om in het standaard curriculum van lager en secundair onderwijs één uurtje dat gespendeerd wordt aan bvb. biologie te vervangen door een uurtje aanleren van computer competenties. Niets meer en niets minder.

Hij voorspelde dat tegen 2030 veel van de eerder repetitieve taken, waar vandaag veel menselijke jobs op gefocust zijn, zullen kunnen uitgevoerd worden door robots. Vandaag de dag is ons onderwijs ook sterk gefocust op het aanleren van repetitieve competenties zoals het vertalen. Daarom ook de nood om jongeren complexere en minder herhaaldelijke competenties aan te leren, zoals coderen.

Vandaag bereikt Code.org reeds 46 miljoen studenten wereldwijd, wat op zich al een heel verdienstelijke prestatie is. Echter gelooft de bezieler van Code.org dat dit nog verder moet gaan. Mede daarom wordt op 8 december 2014 over de ganse wereld #Hourofcode georganiseerd.

Stappen in de juiste richting

Als we allemaal één leerkracht zouden kunnen overtuigen om dit principe toe te passen in België zou dit al een stap in de goeie richting zijn.

IMG_0019.JPG

Ludwig

Plaats reactie

websummit2014-special-kikkers-of-computers