Scroll to top

Top

Geen reacties

Let's get ready for the Webby awards! 

Gepost op 26/01/2016
Klaar voor de Webby awards!

Het is weer zo ver. De uitreiking van de Webby awards vindt weer plaats. Voor wie hier niet direct mee bekend is: de Webby awards kunnen beschouwd worden als het internet equivalent van de Oscars. Elk jaar worden op deze awards de meest noemenswaardige apps, websites en aanverwanten bekroond.

Sinds 1996 worden deze awards uitgereikt onder talloze categorieën. Zo zijn er dit jaar 6 grote categorieën ( websites, advertising&media, online film&video, mobile sites & apps, social), die nog eens in subcategorieën zijn onderverdeeld.

Schermafbeelding 2016-01-26 om 19.53.59

And the Webby goes to…

Het is meer als de moeite waard om eens op je gemak rond te surfen doorheen alle winnaars van de voorbije jaren. Je haalt er veel inspiratie voor eventuele eigen projecten. Ook ontdek je al snel dat elke grootheid in de internetwereld al minstens 1 award heeft weggekaapt. Niet gek ook: ze zijn niet groot geworden voor niets.

Schermafbeelding 2016-01-26 om 20.02.12

Wat mij verbaasde was het gigantisch aanbod dat het internet al kan aanbieden. Voor alles is een website, een app of een video. Het maakt voor een leuke paar uur surfen en stijl staan van de creativiteit die designers, UX designers, front-end/back-end developers, … aan de dag leggen. Het web staat niet stil, zoveel mag duidelijk zijn.

Schrijf je nog in!

Jammer genoeg is België een beetje ondervertegenwoordigd op de Webby Awards, met als enigste prestatie tot nu toe een nominatie in 2015. Nederland doet het al iets beter met een aantal winnaars in verschillende jaren. Het zou mooi zijn als de Lage Landen meer in de spotlight zouden komen te staan. En dat kan nog: appliceren kan nog tot 29 januari dus ik zou zeggen: Wacht niet langer. Schrijf je in! Succes.

Thomas Verhoef

Plaats reactie

let-039-s-get-ready-for-the-webby-awards