Scroll to top

Top

Geen reacties

De 6 pitch finalisten van Web Summit 2015

Gepost op 05/11/2015
Web Summit 2015 – De pitch finalisten

De afgelopen drie dagen zagen we op de Web Summit al meer dan 1000 start-ups de revue passeren. En wie start-ups zegt denkt dus ook aan pitch wedstrijden. In Dublin was er PITCH, een wedstrijd waarbij 200 start-ups elkaar onder tafel probeerden te praten. We overlopen even de zes finalisten.

Connecterra

De Nederlandse start-up Connecterra is een van de start-ups die werkt in het Internet-of-Things (IoT) domein. Hun eerste concrete case is de Dairy Monitor. Met behulp van
sensoren kunnen boeren hun vee in de gaten houden: gaande van weten wanneer een koe vruchtbaar is tot nagaan in welke patronen ze grazen. Ze verzamelen een hele hoop data, waardoor ze op termijn hopen om nog meer nuttige inzichten te verschaffen. Hun product is momenteel nog in volle ontwikkeling, maar een vraag springt me alvast te binnen: waar test een Amsterdamse start-up hun veesensoren?

EasyLive

Sinds de komst van Twitch, een online platform dat je toelaat om live te kijken naar wat sommige gamers uitspoken, is livestreaming meer en meer een realiteit op het web. Inmiddels hebben grotere platforms zoals YouTube en Dailymotion ook ondersteuning voor livestreaming. EasyLive helpt je bij een livestream via een cloud video editing tool. Denk maar aan figuren en tekst in ware tijd toe te voegen aan de video die je aan het streamen bent.

Fatmap

Toegegeven, de naam doet je in eerste instantie eerder denken aan een soort van Weight Watchers-applicatie, maar Fatmap heeft helemaal niets met je dieet te maken. Fatmap is een mobiele applicatie voor iOS en Android die gedetailleerde 3D kaarten van skipistes aanbiedt. Zo trachten ze je te helpen om het beste parcours te kiezen, op jouw niveau en bij voorkeur lekker in de zon. Ook voor de mensen die wel eens buiten de pistes willen durven gaan bieden ze kaarten aan om ze geinformeerd aan je afdaling te kunnen beginnen. Het lijkt alvast een indrukwekkende applicatie, overvol met prachtige satellietbeelden.

De applicatie zelf is gratis, maar de kaarten kan je als in-app aankoop verkrijgen. De prijzen van kaarten gaan van 7 euro tot 21 euro.

fatmap

Bizimply

Planning blijft voor veel mensen een probleem. Heel wat start-ups proberen dit probleem op te lossen voor consumenten, maar ook bedrijven sukkelen vaak met hun planning. Bizimply is een web applicatie die KMO’s helpt bij het inplannen van mensen. Eens de planning gemaakt is volgt de app ook de effectieve uitvoering op: via een digitale prikklok stelt de applicatie timesheets op. Bizimply speelt in Dublin een thuismatch, zal dit in het voordeel spelen voor de Ierse start-up in deze pitch wedstrijd?

Neuroelectrics

Neuroelectrics is een Spaans bedrijf dat producten ontwikkelt om de hersengolven te meten en het brein zelfs te behandelen. Met een oprichtingsdatum in 2011, als een spin-off van het Belgische Starlab, kunnen we wel een vraagteken plaatsen bij hun label als “start-up”. Ambitieus zijn ze wel: ze doen er alles aan om marktleider te worden in de diagnose en behandeling van hersenstoornissen en aandoening aan het centraal zenuwstelsel.

Neuroelectrics1

 

BugWolf

Iedereen die ooit al met iets van software of digitale hardware in aanraking is gekomen kent ze: bugs. Heel wat tijd wordt dan ook gespendeerd aan het detecteren van bugs voor een product in de rekken ligt. Als iemand deze tijd zou kunnen terugdringen dan is er natuurlijk een groot financieel voordeel voor de softwarehuizen. Toevallig is dit nu net wat Bugwolf probeert te doen: via gamification en online testing willen ze meer bugs in minder tijd vinden.

Conclusie

De Technologium redactie zag de afgelopen uren alleen al een hondertal start-ups de revue passeren. Deze zes zijn dan ook maar het topje van de ijsberg, maar zij hebben alvast via pitching toch al een moment van glorie veroverd.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

de-6-pitch-finalisten-van-web-summit-2015