Scroll to top

Top

Geen reacties

Wat weet Facebook over jou? Test het hier!

Gepost op 05/09/2015
Wat weet Facebook over jou? Test het hier!

Recentelijk hebben Britse wetenschappers van de universiteit van Cambridge een online tool ontwikkeld die jou persoonlijkheid volledig kan voorspellen. Facebook weet bijna alles over jou; gaande van hoe slim je bent, tot met wie je naar bed wilt gaan, en dit alles puur gebaseerd op wat je ‘liked’. De applicatie zou in de toekomst kunnen ingezet voor vele doeleinden volgens wetenschappers. Zo zal het in staat zijn proactief misdadigers kunnen opsporen, ruziezoekers op Facebook detecteren enzovoort.

Apply Magic Sauce’ is de applicatie dat je geslacht, intelligentie, politieke en religieuze en seksuele voorkeur en nog veel meer kan inschatten. Ook de persoonlijkheidstesten zullen op termijn aan de hand van deze tool kunnen gebeuren. Ken je bijvoorbeeld de MBTI? Dit is een test dat je persoonlijkheid zal voorspellen en inschatten. Zo zal je resultaten krijgen in de aard van; introvert, extrovert, creatief, etc. Deze applicatie zal op termijn zulke testen overbodig maken en zal met één klik je gehele persoonlijkheid beschrijven. Creepy he?

magicsauce

De tool is niet enkel voor persoonlijke doeleinden ontwikkeld. Ook kan het bedrijven helpen hun klanten beter te leren kennen. Facebook zelf geeft ook al bepaalde statistieken rond aantal bezoekers en hun profielen, maar deze applicatie gaat een stuk verder. Ook voor onderzoekers kan de applicatie helpen.

De applicatie werkt op basis van een algoritme dat jou ‘likes’ zal vergelijken met die van miljoenen andere mensen. Je zult ervan versteld staan wat dit algoritme als resultaat oplevert! Ben je benieuwd wat Facebook over jou weet? Test het HIER.

Stay Tech’d!

Christophe Havermans

Plaats reactie

wat-weet-facebook-over-jou-test-het-hier