Scroll to top

Top

1 reactie

CES 2015: Wat verwachten we op de grootste electronicabeurs ter wereld? - Technologium

Gepost op 01/01/2015
CES 2015: Wat verwachten we op de grootste electronicabeurs ter wereld?

Over een paar dagen is het weer zo ver, de Consumer Electronics Show of CES gaat van start in Las Vegas. Van 6 t.e.m 9 januari zullen alle grootste tech bedrijven hun nieuwste producten voorstellen aan de wereld. Zoals elk jaar zijn er al een paar teasers, hierbij een klein lijstje van wat we nu al weten over CES 2015.

Samsung komt met een nieuwe curved desktop computer en 360° luidsprekers

The Ativ One 7 curved is de eerste all in one desktop (de computer zit in het scherm) met een gebogen scherm. Samsung verkoopt al een tijdje curved TVs maar nu hebben ze ook een computer met zo’n gebogen scherm. Andere leuke nieuwigheid als je een Samsung smartphone hebt, is dat je berichten en oproepen kunnen ontvangen en beantwoorden op het scherm. Deze PC zal je binnen een drietal maanden kunnen kopen voor 1299 Dollar.

samsung-ativ-7-curved-all-in-one-pc-desktop-screen

Samsung zal ook heel wat nieuwe audio gadgets presenteren op de CES. Zoals deze 360° luidsprekers, genaamd de WAM7500 en WAM6500 (de laatste beschikt over een batterij). Beide luidsprekers beschikken over een door Samsung gepatenteerde technologie (Ring Radiator technology) dat toelaat om 360 graden geluidsgolven uit te sturen waarbij de bass en tremble in evenwicht blijven.

samsung-curved-soundbars-360-degree-speakers-ces-2015

Sony warmt de menigte al op met een geheimzinnige trailer

Sony heeft nog maar net de Xperia Z3 uitgebracht maar dit betekent niet dat ze met niets nieuws naar Las Vegas zullen gaan. Ze hebben een trailer de wereld ingestuurd waar ze al een paar hints geven over een nieuw product. De vraag hierbij is of het om een tablet of smartphone gaat, deze zal in ieder geval  uitgerust zijn met de nieuwste Android versie (Lollipop). Welke hints zien jullie nog in deze video?

Eindelijk je smartphone opladen zonder de klassieke oplader

Er wordt al langer over draadloos opladen gesproken maar 2015 zou het jaar zijn dat deze technologie eindelijk voet aan grond krijgt. Zo beschikken bedrijven zoals WiTricity al over de technologie om stroom veilig door de lucht te geleiden en zo electronica op te laden. Nu is het enkel wachten tot één van de grote smartphone fabrikanten een model aankondigt dat beschikt over deze technologie..

witricity-300x188

Wearables zullen weer veel aandacht krijgen op de CES

Wearables en zeker smartwatches worden mooier en stijlvoller. Dit jaar op de CES zullen er weer een hele reeks nieuwe modellen aan de wereld worden voorgesteld. Zo verwachten we de derde versie van de Pebble Watch. De bekende horlogemaker Tag Heuer zou zijn eerste smartwatch aan het grote publiek voorstellen. HTC zou eindelijk zijn eerste wearable aankondigen, details zijn nog niet bekend.

Dit was al een eerste korte samenvatting van wat we mogen verwachten, maar de CES is één van de grootste shows in de wereld en er zullen nog veel meer nieuwe producten voorgesteld worden. We verwachten bijvoorbeeld de eerste smartphone met een Iriscanner. Deze technologie zou nog veiliger zijn dan een vingerafdrukscanner. Drones zullen ook een hot topic zijn op de CES, in 2014 heeft het grote publiek kennis gemaakt met deze onbemande vliegtuigjes als gadgets maar in 2015 zullen ze gebruikt worden voor tal van taken zoals bijvoorbeeld beveiliging.

Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte en zullen een reporter ter plaatste hebben.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Reacties

Plaats reactie

ces-2015-wat-verwachten-we-op-de-grootste-electronicabeurs-ter-wereld-technologium