Scroll to top

Top

1 reactie

Wat te verwachten van Google I/O 2014

Gepost op 22/06/2014
Wat te verwachten van Google I/O 2014

Op 25 en 26 juni vindt Google I/O 2014 plaats. Deze developer conferentie is te vergelijken met het Apple WWDC waar we een tijdje geleden een artikel over schreven. Gedurende deze 2 dagen stelt Google haar nieuwe grote producten en diensten voor die nu in de pipeline zitten en binnenkort gelanceerd zullen worden. Maar wat mogen we nu van goodies verwachten?

 

AndroidWear en smartwatches

Een tijdje geleden liet Google officieel weten dat het een eigen besturingsplatform aan het bouwen is voor smartwatches. Dit platform kreeg de naam AndroidWear mee. Sinds de aankondiging lieten al een aantal brands zoals LG en Motorola weten dat ze van plan waren hun volgende smartwatch met AndroidWear uit te rusten. We verwachten tijdens Google I/O 2014 concreet te zien hoe dit platform zal werken, alsook dat Motorola en LG hun smartwatch zullen voorstellen.

Android 5.0 Lollipop

Naar goede gewoonte presenteert het Mountain View gebaseerd bedrijf op I/O haar nieuwe smartphone/tablet besturingsplatform. Op Google I/O 2014 verwachten we dan ook dat Android 5.0 Lollipop (zo zou het nieuwe platform heten) het daglicht zal zien. Wat er net nieuw zal zijn aan Android 5.0 is nog koffiedik kijken. Eerste geruchten beweren dat er een naadloze integratie zal zijn met AndroidWear en nog meer focus op stem gebaseerde acties en apps.

Google Glass komt naar Europa

Nadat Google in de States haar Glass beschikbaar heeft gesteld aan Jan en alleman, verwachten we dat hetzelfde van kracht zal zijn op internationale basis. De eerste versie van de Glass (het prototype) zou wel eens vervangen kunnen worden door een tweede generatie. Deze tweede generatie zou stabieler en gebruiksvriendelijker zijn, en zeker niet minder belangrijk, een pak goedkoper. De eerste versie kost vandaag de dag een slordige 1500 Euro, wat voor ‘massale’ adoptie door de modale consument toch aan de dure kant is.

Chromecast uitbouw

Na de geslaagde lancering van de Chromecast internationaal, is de kans ook meer dan bestaand dat er op Google I/O 2014 veel aandacht zal besteed worden aan dit hebbeding. Er is sprake van de aankondiging van nieuwe applicaties voor de Chromecast, alsook de lancering van een volledig nieuwe user interface. Vooral dat eerste is belangrijk. Tot op vandaag zijn er -zeker internationaal- maar een beperkt aantal applicaties compatibel met de Chromecast. Wil Google haar positie op deze markt verzilveren, waar vooral Apple TV de plak zwaait, lijkt deze uitbouw van essentieel belang.

Nexus 6

Dit zou misschien wel eens een natte droom kunnen zijn en blijven, maar wij hopen stiekem dat er op Google I/O 2014 een nieuwe versie van de Nexus smartphone wordt voorgesteld. Onze Nexus 5 is nog steeds razend up to date in het huidige smartphone landschap. Echter, mocht Google op haar congres een nieuwe Nexus voorstellen, dan nemen ze zeker voorsprong op gelijk welke concurrent. Zeker als ze een deel van de functionaliteiten van dit smartphone prototype inbouwen. Eat that Amazon Fire :).

Hiernaast is er eveneens een gerucht dat Google op I/O 2014 een gezondheidsdienst of -applicatie zou voorstellen. Hierover is er echter nog relatief weinig zeker. Echter, met Google weet je nooit :).

Op de hoogte blijven?

Wil je zelf op de hoogte blijven van Google I/O 2014, zet dan zeker deze site in je favorieten voor de komende dagen. Hier kan je tijdens de conferentie zelf volgen wat er allemaal op til staat. Heb je zelf een Android smartphone? Dan kan je de I/O app downloaden uit de Play Store. Deze app zal je eveneens ‘on the go’ op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes.

Wij zullen natuurlijk ook alles haarfijn volgen en analyseren. Check dus zeker na 26 juni terug Technologium om een overzichtje te krijgen!

 

Stay tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

wat-te-verwachten-van-google-i-o-2014