Scroll to top

Top

2 reacties

Apple WWDC 2014 van 2 tot 6 juni - Technologium

Gepost op 31/05/2014
Apple WWDC 2014 van 2 tot 6 juni

Hier komt iOS8, Beats Music…en de iWatch?

Naar goeie gewoonte organiseert Apple ook dit jaar een WordWide Developer Congress, of simpelweg een WWDC. Tijdens zo’n WWDC kondigt Apple meestal allerhande nieuwtjes aan, specifiek voor hun wereldwijde developer community. Vroeger beperkte zich dit meestal tot het aankondigen van updates en nieuwe versies van besturingssystemen, maar de laatste jaren ontwikkelde het bedrijf uit San Francisco de gewoonte om ook grotere aankondigingen te doen tijdens het Apple WWDC. Kwestie van op onverwachte momenten met groot nieuws te komen. Ook dit jaar zou dit het geval kunnen zijn…

Wat te verwachten van Apple WWDC 2014?

OS XI

Na de lancering van Mavericks (OS 10.9) verwachten we dit jaar opnieuw een update van het Apple computer besturingssysteem. Bij de lancering van iOS 7 op het Apple WWDC van 2013, werd al aangekondigd dat de nieuwe computer besturingssystemen het design van iOS 7 zouden volgen. Dit jaar zou Apple wel eens op de proppen kunnen komen met deze redesign. Reden te meer om dit te vermoeden is het feit dat het huidige systeem OS 10.9 (Mavericks) noemt en dat het bedrijf naar goede gewoonte ‘grotere’ nieuwe versies lanceert na een X.9. De werknaam van het nieuwe besturingssysteem is al gekend, namelijk Syrah.

iOS 8

Waarschijnlijk brengt Apple WWDC 2014 een nieuwe update aan van het mobiele besturingsplatform. Vorig jaar lanceerde Apple iOS 7, dit jaar verwachten we dat Apple iOS 8 zal lanceren. Qua veranderingen kijken we vooral naar de integratie van de Healthbook app, scherm splits mogelijkheden op de iPad, diepere integratie van Apple Maps en misschien wel de exit van het Apple Game Center, waarvan we weten dat dit toch niet zo’n groot succes is.

Nieuwe Macs

De kans is ook reëel dat we op Apple WWDC 2014 een nieuwe versie te zien krijgen van de MacBook Air. Op dit moment de enige telg binnen de Apple computer familie die niet over een retina display beschikt. Recentelijk daalden ook de prijzen van de MacBook Airs, wat zou kunnen betekenen dat Apple het prijsverschil duidelijk wil maken vooraleer een nieuwe retina MacBook air te lanceren, die naar alle waarschijnlijk een stuk duurder zou zijn. In het verleden deden ze dit ook voor de lancering van de retina MacBook Pro 13 inch en 15 inch.

Beats Music

Het feit dat Beats Music door Apple werd gekocht (zie ons artikel) voor een monsterbedrag van >2 miljard Euro is al geen nieuws meer. De tot op heden grootste overname van Apple zorgde voor heel wat ophef binnen de internationale tech en muziek community. Er bestaat echter nog veel onduidelijkheid over de ‘waarom’ van de overname. Volgens sommige tech journalisten is het Apple te doen om de streaming muziek diensten (als versterker van iTunes Radio), volgens andere dan weer om de hardware van beats music, en nog andere beweren dat het eerder is om muzikaal talent in huis te halen (aan het hoofd van Beats Music staan immers Dr. Dre en Jimmy Iovine). Apple WWDC brengt hier naar alle waarschijnlijkheid meer duidelijkheid over.

Apple iWatch

Zou de iWatch het daglicht kunnen zien tijdens Apple WWDC 2014? Wij hopen van wel! Apple heeft niet gigantisch veel tijd meer om op de proppen te komen met haar versie van een smartwatch of wearable. Sony, Samsung, LG en Motorola zijn druk bezig met hun aandeel op deze relatief nieuwe markt te bemachtigen. Vooral de Moto360 van Motorola (een aantal maanden nog geleden in handen van Google) lijkt zowel op vlak van design als functionaliteiten zeer ‘Apple’ish’ te worden.

 

Naast de grote releases zou een vernieuwde Apple TV en eventueel het Apple at home dienstenpakket ook wel eens onderdeel kunnen worden van de releases op Apple WWDC 2014. Als je op de voet het congres wil volgen, dan kan je de WWDC  app downloaden uit de US app store. Het congres duurt van 2 tot 6 juni.

Stay tech’d!

Ludwig

Reacties

Plaats reactie

apple-wwdc-2014-van-2-tot-6-juni-technologium