Scroll to top

Top

Geen reacties

Wat kan je verwachten op Autosalon 2015?

Gepost op 16/01/2015
Wat kan je verwachten op Autosalon 2015?

Vandaag gaat het autosalon 2015 in Brussels Expo van start. Het grote publiek wordt echter pas tijdens het weekend verwacht (17 & 18 januari). Technologium blikt met u reeds vooruit op wat u kan verwachten tijdens deze editie van het autosalon.

Wereldprimeurs en concept cars

1In eerste instantie kijken we uit naar aangekondigde wereldprimeurs zoals de vernieuwde Audi A1 en Citroen C4. In de kijker staan ook enkele Europese primeurs zoals de langverwachte Jaguar F Type 4×4 en de CLA van Mercedes Benz. De grote merken hebben een serieuze inspanning geleverd om hun bestsellers een facelift te geven van formaat. De Europese automarkt is competitief en innovatie is de boodschap. Echt vernieuwende ideeën komen we tegen in de stand van de concept cars. Eye catchers hier zijn de Divine DS van Citroën, een totaal “Bonkers” ontwerp volgens Top Gear, alsook de Peugeot Exalt die zo lijkt weggereden uit een toekomstige Bond film.

Trends: SUVs en elektrische wagens

2Het snelst groeiende segment in de auto-industrie zijn de SUVs en Crossovers. Na een lange periode van besparingen mag het dezer dagen kennelijk “ietsje meer zijn”. Mensen zoeken wagens met veel ruimte, technologische snufjes zoals achteruitrijcamera’s en een stoere offroad look. Aan de andere kant van het spectrum verwachten we interesse voor de hybrids en full electric wagens. Het probleem met volledig elektrische wagens is dat ze vooralsnog een beperkte radius hebben, betrekkelijk klein zijn en bovendien nog relatief prijzig. De Tesla, koning van de elektrische wagens, is met een prijs van om en bij de 100.000 Euro geen spek voor Jan Modaals bek.

De wagen van het volk

3Neen, niet Volkswagen, wel Citroën en Peugeot worden waarschijnlijk de smaakmakers bij het grote publiek dit jaar. Met innovatieve technologieën en een funky design speelt de Citroën Cactus in op de autogebruiker die eens iets anders wil voor zijn geld. Bestuurders met een meer klassieke smaak zullen zich dan weer aangetrokken voelen tot de Peugeot 308 die overigens ook de titel van “car of the year” binnenrijfde vorig jaar. Kopers met een royaler budget tot slot kunnen kennis maken met de nieuwe volkswagen Passat, een tijdloze klassebak uitgerust met een zuinige doch krachtige motor. Wij zijn alvast benieuwd naar wie de Peugeot 308 zal opvolgen als auto van het jaar.

Plaats reactie

wat-kan-je-verwachten-op-autosalon-2015