Scroll to top

Top

Geen reacties

Wanneer krijg jij Nougat?

Gepost op 16/10/2016
Wanneer krijg jij Nougat?

Android Nougat oftwel Android 7 is officieel uitgekomen op 22 augustus 2016. Een slordige 2 maanden zijn er nog maar weinig mensen die deze nieuwe versie gebruiken. En daarmee is direct het nummer 1 probleem van Android opnieuw blootgelegd: iedereen gebruikt een verschillende versie van Android door inconsistente updates. Het is immers aan de fabrikanten om updates te voorzien en laat deze daar nu niet altijd even stipt in zijn. Tijd om even op een rijtje te zetten wie wanneer Android 7 mag verwachten.

Nexus

De Nexus 5X en 6P eigenaars beschikken al over Nougat, de gelukzakken. Eerdere Nexustoestellen moeten geen update meer verwachten.

Samsung

Samsung heeft wat problemen gekend met de Note 7. Mogelijks kan dit wel een impact hebben om de release datum van Android N voor de niet-ontvlammende Galaxy modellen. Desondanks zijn er al redelijk wat S7 toestellen gespot met eem update, dus het is niet onredelijk om deze binnen een aantal maanden te verwachten. Onze gok is Q1 van 2017.
De J-reeks zal misschien een aantal maanden extra moeten wachten. Het is trouwens nog onzeker welke J-modellen de update zullen ontvangen. De J5 en de J7 kunnen alleszins al vrij gerust zijn, voor de andere wordt het nog even afwachten.

HTC

HTC bevestigde dat de HTC 10, HTC One A9 en HTC One M9 de update krijgen naar Nougat. Alle andere toestellen blijven dus eeuwig Marshmallow (Android 6) draaien. De gelukkige HTC eigenaars kregen nog geen datum mee, maar december zou haalbaar moeten zijn.

LG

LG heeft een unieke positie hier: zij brachten de V20 uit, het eerste nieuwe model met Nougat. Voor hun vorige topmodel, de G5, ziet het er ook rooskleurig uit. Door LG’s goede reputatie op het gebied van updates durven we december 2016 te gokken.

Huawei

Huawei gaat binnenkort de Mate 9 presenteren, grote kans dat deze reeds Nougat draait. Voor hun eerdere modellen zoals de P9 en de Mate 8 weten we officieel nog niets. Het zou wel eens 2017 durven worden…

Sony

Bij Sony is alle release informatie gewoon gelekt via een Slovaaks kantoor. De Xperia X performance en XZ mogen nog deze maand de update verwachten, gevolgd door de X en X Compact in november. De Z5, Z4 en Z3+ staan in december op de planning. De Xperia XA en Ultra moeten dan weer wachten tot begin 2017.

OnePlus

OnePlus gaf nog geen datum mee, maar bevestigde wel dat Android 7.0 in ontwikkeling was voor hun 3. Helaas betekent dit dat de populaire OnePlus Two geen update zal krijgen.

Lenovo

Lenovo, het vroegere Motorola, was bijzonder spraakzaam over hun updateplannen. De volledige Moto Z reeks, de Moto X reeks en de Moto G4 en Moto G4 Plus mogen een update verwachten. Het einde van 2016 is genoemd als deadline.

BlackBerry

BlackBerry heeft momenteel 3 Android modellen uitgebracht. De focus van de Canadezen ligt echter eerder op veiligheid en security patches te liggen. We gokken dat de BlackBerrygarde dan ook tot Q2 van 2017 zal moeten wachten.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

wanneer-krijg-jij-nougat