Scroll to top

Top

Geen reacties

VW I.D. Buzz | De Transporter krijgt een tech beurt

Gepost op 19/01/2017
VW I.D. Buzz | De Transporter krijgt een tech beurt

Het is druk voor in de autowereld deze dagen. Naast het autosalon op de Heizel in Brussel is ook de Detroit Auto Show in volle gang. Daar stelde Volkswagen de spirituele opvolger van zijn icononische Transporter model voor. Het is de zoveelste concept car in een lange reeks teases. Nu lijkt het erop dat de Duitse autofabrikant ook daadwerkelijk deze Microbus naar de markt wil brengen, hetzij in 2022.

Zoals je van een concept car voor 2022 verwacht is de I.D. Buzz volledig aangedreven door elektrische motoren. De gecombineerde vermogen van de voor- en achtermotor bedraagt maar liefst 369pk, dus deze bus zal heel wat sportiever aanvoelen dan de modellen van weleer. Een spurtje van 0 tot 100 kilometer per uur zal slechts 5 seconden innemen. Mits wat minder sportief rijden claimt Volkswagen dat je 400km ver kan rijden op een enkele batterijlading. Daarna kan je slechts in 30 minuten de batterij weer vullen tot 80%. Ook draadloos opladen is een optie, maar dan zal je wel wat langer moeten wachten.

De visie van Volkswagen gaat echter een pak verder: de I.D. Buzz moet het eerste zelfrijdend multifunctionele voertuig worden. Met een tap op stuur klapt dit volledig weg en neemt de artificiële intelligentie al het rijden van je over. Dit werd de I.D. Pilot gedoopt en daarbij rekent de AI op de aanwezigheid van de vele laser- en ultrasone sensoren, camera’s en radars. De I.D. Pilot zal hoogstwaarschijnlijk niet aanwezig zijn bij de lancering, dit kunnen we in 2025 verwachten. Het is wel nog niet duidelijk als dit zal vrijgegeven worden als een softwareupdate voor alle I.D. Buzz modellen of dit een nieuw model zal worden.

Wat denken jullie: heeft Volkswagen een schat in handen met deze vernieuwde Transporter? Of is dit eerder heiligschennis en hadden ze beter een nieuw concept verzonnen?

Bram Vandewalle

Plaats reactie

vw-i-d-buzz-de-transporter-krijgt-een-tech-beurt