Scroll to top

Top

Geen reacties

Vonden we de nieuwe Airbnb of Uber vorige week op TechCrunch Disrupt?

Gepost op 17/12/2015
Vonden we de nieuwe Airbnb of Uber vorige week op TechCrunch Disrupt?

Er passeerden al een aantal artikels de revu hier op Technolgium.be. Om het de laatkomers wat makkelijker te maken schreven we een klein overzicht van het evenement.

Sprekers

We kregen Sir Alex Ferguson te zien. Hij kwam spreken over wat managers zouden moeten doen in hun eerste jaar. Daarna was het de beurt aan Bastian Lehmann van Postmates die sprak over zelfrijdende wagens. Thierry Henri sprak over de impact van sociale media op voetbal en waarom hij investeerde in een tech bedrijf.

We zagen ook Nicolas Brusson, CEO van BlaBlaCar, die kwam spreken over nieuwe trends in tech. Oliver Samwer van Rocket Internet kwam ook even langs. Hij sprak over het business model van Rocket en hoe hij volwassen werd als ondernemer.

Startup Battlefield

Gedurende het event was er Startup Battlefield. Dit is een wedstrijd waar startups hun product pitchen aan een jury. Meer over dit event kan je in dit artikel vinden.

Hackaton

Voorafgaand aan het event was er ook een hackaton. Heel wat teams van overal in de wereld kregen twee dagen de tijd om een idee uit te werken tot een bruikbaar product. Het ging door op zaterdag en zondag. Technologium was er niet bij maar kon wel de voorstelling bijwonen van de winnaars. FreeMe won de eerste prijs. Ze maakten een applicatie die vrouwen in noodsituaties kan helpen. Het gaat dan specifiek over vrouwen die vast zitten in de prostitutie. Door een maandverband uit een automaat te halen, wordt een profiel aangemaakt van de vrouw. Het bevat een foto, locatie, leeftijd enzovoort. Dit profiel wordt naar de politie verstuurd. Het maandverband bevat een chip die, als een politieagent in de buurt is, een nood signaal verstuurd. Zo kan de vrouw gevonden en bevrijdt worden.

De tweede plaats ging naar MedicSMS. Dit is een applicatie die technologie van IBM Watson gebruikt. Mensen op afgelegen plaatsen in de wereld, die geen toegang tot internet hebben maar wel tot een telefoonnet, kunnen medische hulp verkrijgen via SMS. Door te SMSen wat de symptomen zijn, kunnen tips gegeven worden. De applicatie kan ook de hulpdiensten verwittigen indien nodig.

De focus dit jaar voor de hackaton lag duidelijk op sociale applicaties. Tijdens het event was er ook een beurs waar startups hun product of dienst konden voorstellen aan investeerders en andere geïnteresseerden.

Startup Alley

Heel wat startups probeerden hier investeerders te vinden voor hun product of dienst. Niet elke startup was succesvol. Technologium maakte een overzicht van de interessante IoT (Internet of Things) bedrijven. Deel één vind je hier en deel twee vind je hier.

Een kort algemeen overzicht van dag één kan je vinden in dit artikel.

En de toppers…

De toppers bleven voor ons een beetje weg tijdens deze editie. De startups die we beschreven in onze artikels lijken ons het meest succes te hebben en lijken ook het meest te verschijnen in andere media. De nieuwe Uber of AirBnB kwamen we jammer genoeg niet tegen. In dit artikel stelt Technologium de vraag of we al dan niet in een techbubbel zitten.

 

 

Plaats reactie

vonden-we-de-nieuwe-airbnb-of-uber-vorige-week-op-techcrunch-disrupt