Scroll to top

Top

Geen reacties

Volkswagen investeert 300 miljoen in Überconcurrent Gett

Gepost op 01/06/2016
Volkswagen investeert 300 miljoen in Überconcurrent Gett

De Volkswagen groep maakte vorige week bekend dat ze maar liefst 300 miljoen dollar zullen investeren in het Israëlische Gett. Deze start-up uit Tel Aviv biedt net als Über een dienst aan om een rit te boeken via individuele chauffeurs. Tot nu toe zijn ze actief in een 60-tal steden zoals Moskou en Londen, maar ze krijgen moeilijk voet aan wal in de VS. Daar is Über natuurlijk heer en meester.

Gett positioneert zich dan ook lijnrecht tegenover Über. Niet alleen rekenen ze een veel lagere commissie (minstens 10% minder) door aan de chauffeurs, Gett maakt ook voortdurend brandhout van de ‘surge pricing’ van Über. Surge pricing komt eigenlijk neer op de wet van vraag en aanbod: tijdens piekmomenten kan de prijs die je wordt aangerekend snel de hoogte ingaan. Het internet staat gevuld met voorbeelden van mensen die opeens het achtvoudige of zelfs meer dienden te betalen door deze piekmomenten.

Het interessantste aan deze investering is echter wie de investering doet: de Volkswagen groep. Deze groep heeft heel wat negatieve pers mogen doorspartelen de afgelopen maanden omwille van hun fraude met de uitstootwaarden van sommige van hun dieselmotoren. Ze doen er dan ook alles aan om hun imago dan ook wat op te poetsen.
Mogelijks is er wel meer aan de hand: misschien is dit een eerste teken aan de wand dat zelfs de giganten van de Duitse autoindustrie geloven dat er misschien een einde zou kunnen komen aan het concept van een auto kopen zoals we nu hebben.
Matthias Müller, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen Aktiengesellschaft, had het volgende te zeggen: “Onze samenwerking met Gett vormt een eerste mijlpaal voor de Volkswagen groep om onze klanten geïntegreerde mobiliteitsoplossingen te bieden. We willen in 2025 een van de wereldleiders op de markt van mobiliteit worden.”.

Dat gaat toch nog net een stap verder dan auto’s verkopen. Ik geef Volkswagen alvast punten voor innovatie. In een wereld waar stilstaan afgestraft wordt en spelers zoals Tesla, Google en mogelijk ook Apple de autoindustrie disrupten kan je maar beter af en toe jezelf heruitvinden.

Gett promo image

Bram Vandewalle

Plaats reactie

volkswagen-investeert-300-miljoen-in-berconcurrent-gett