Scroll to top

Top

Geen reacties

Virtual Reality pretparken, de toekomst van vermaak?

Gepost op 23/08/2015
Virtual Reality pretparken, de toekomst van vermaak?

Virtual reality zet niet enkel de digitale wereld op zijn maar gaat ook een behoorlijke impact maken op de analoge wereld. Prachtig voorbeeld zijn de vele virtual reality pretparken die aangekondigd worden en fysiek vermaak virtueel verbeteren.

The Void

In Salt Lake City (Verenigde Staten) wordt momenteel gewerkt aan The Void, het eerst virtual reality pretpark.  Qua opzet lijkt het een op LaserQuest met het belangrijke verschil dat je volledig in een virtuele wereld zit. De eigenaars van het mark werken aan een eigen headset met behoorlijk indrukwekkende specificaties.  Daarnaast dragen spelers een zogenaamd vest met ingebouwde stoomtoevoer en haptische feedback.  Het ziet er geweldig uit en kan een nieuw tijdperk van entertainment inluiden.

Zero Latency

Dit concept lijkt vrij veel op het idee van The Void en is een multiplayer virtual reality ervaring waar bewegingsvrijheid en gevechten op grote schaal de toon zetten. Momenteel wordt gebruik gemaakt van een (aangepaste?) versie van de Oculus Rift DK2 die in de toekomst vervangen wordt door de consumentenversie.  Zero Latency wordt ondersteund door Alienware en maakt gebruik van headphones en andere randapparatuur van deze producten. Helaas is dit concept ook slecht toegankelijk voor Europeaan aangezien deze vr ervaring opgezet wordt in Melbourne.

Yumble

In Nederland werd ook een virtual reality pretpark geopend. Dit pretpark combineerde fysieke attracties met digitale elementen maar werd tijdens de testdag en opening geconfronteerd met vele problemen.  Helaas bleek dit concept geen lang leven beschoren. Naar enkele maanden ging het pretpark van de toekomst al op de fles. Wellicht dat het bedrijf een doorstart maakt want de potentie is er wel.

VR Coaster

De virtual reality coaster is geen pretpark an sich maar een concept dat vr combineert met de actie van de achtbaan. Hierbij heeft degene die in de achtbaan zit een virtual reality bril op en kan elk soort omgeving getoond worden waardoor achtbanen in potentie minder snel saai worden. Het toevoegen van interactieve elementen is ook mogelijk. Zo kun je tijdens het rijden bijvoorbeeld schieten op doelwitten langs de baan met behulp van headtracking of andere vr controllers. 

Mogelijkheden genoeg dus om fysiek attracties te combineren met digitale elementen. Wanneer de vr techniek geavanceerder en compacter worrden oudere vormen van entertainment zoals Paintball, LaserQuest en Airsoft wellicht overbodig.

Stay Tech’d

Ludwig

Plaats reactie

virtual-reality-pretparken-de-toekomst-van-vermaak