Scroll to top

Top

Geen reacties

Virtual Reality op het vliegtuig!

Gepost op 12/03/2015
Virtual Reality op het vliegtuig!

11Deze maand lanceert de Australische vliegtuigmaatschappij Qantas een Virtual Reality beleving op de langeafstandsvluchten tussen Australië en Los Angeles. De maatschappij werkt daarvoor samen met Samsung. De Samsung Gear VR zal reizigers een nieuwe dimensie bieden in in-flight entertainment. Helaas moet ik jullie er ook onmiddellijk bij vertellen dat het device enkel beschikbaar zal zijn voor first-class reizigers die het geluk hebben mee te vliegen in de Airbus A380. Op de begane grond was het device al vanaf midden vorige maand beschikbaar in de first class lounges op de luchthavens van Melbourne en Sidney.

Wat schaft de pot?

UntitledMomenteel nog niet erg veel. Voorlopig bestaat er nog niet erg veel content voor de Samsung Gear VR. Er wordt wel nauw samengewerkt met het productiehuis Jaunt voor de creatie van nieuwe content. Volgens Olivia Wirth (brand, marketing & corporate affairs executive bij Qantas) gaat het deze eerste maanden om een experiment waarbij passagiers via het device reeds een virtuele tour kunnen maken van hun bestemming. Verder probeert de maatschappij ook enkele films aan te bieden. Het gaat voorlopig dus eerder om een beperkte “showcase” die, indien succesvol, zal uitgebouwd worden tot een permanent onderdeel van het in-flight entertainment systeem.

Prijzig en mogelijk gevaarlijk

Voor wie per se een ervaring wil hebben met de Samsung Gear VR kan beter het toestel aanschaffen. Voor een 200 dollar per stuk heb je het hebbedingetje al in jouw bezit. Voorlopig zal het echter enkel (degelijk) samenwerken met de Samsung Galaxy Note 4. Het is dus niet nodig duizenden euro’s neer te tellen voor een vluchtje in eerste klasse bij Qantas. Bovendien zeggen sommige critici dat het aanbieden van een Virtual Reality device in-flight bijzonder storend en mogelijk zelfs gevaarlijk kan zijn voor de drager alsook de omringende passagiers. De gebruiker van het toestel zal door “totale immersie” immers een verminderd besef hebben van zijn of haar directe omgeving. Bovendien valt nog maar af te wachten hoe de Samsung Gear VR zal aangesloten worden op het communicatiesysteem aan boord van de A380. Het is immers in het voordeel van alle passagiers dat iedereen nauwgezet de instructies van het vliegend personeel kan opvolgen.

 

Plaats reactie

virtual-reality-op-het-vliegtuig