Scroll to top

Top

Geen reacties

Virtual Reality op de grootste gaming beurs ter wereld!

Gepost op 20/06/2015
Virtual Reality op de grootste gaming beurs ter wereld!

Deze week vond het grootste en belangrijkste game-event van het jaar plaats in Los Angeles, de Electronic Entertainment Expo (E3).  Naast de nieuwste games en aankondiging lag er voor het eerst een focus op virtual reality.  Op zowel soft-als hardware gebied werden er een flink aantal interessante aankondigingen gedaan.

Consumentenversie Oculus Rift

Schermafbeelding 2015-06-20 om 21.01.59

Eigenlijk een pre-E3 aankondiging maar toch één van de belangrijkste nieuwtjes van deze week, de release van de consumentenversie van de Rift. Oculus toonde een prachtig vormgegeven product enkele toffe games en maakte een onverwacht partnerschap bekend met Microsoft.

Hoewel er zeer weinig bekend werd gemaakt over de specificaties van de Rift is duidelijk dat ze allemaal met een XBOX ONE controller worden geleverd en dat er later een eigen Rift controller te koop is.

Prijskaartje Project Morpheus

Schermafbeelding 2015-06-20 om 21.04.07

Sony zette op de E3 vol in op virtual reality en toonde een ver ontwikkelde versie van Project Morpheus, de vr bril voor de PS4.  De halve stand van de Koreanen stond in het teken van de vr bril en er werden een aantal nieuwe games getoond zoals RIGS, een oldschool Mech-game.

Voor de key-note werd duidelijk dat de prijs van Project Morpheus enkele honderden dollars is. Sony bevestigde nog ongekende dit maar de prijs is in lijn met de (verwachting) van andere vr brillen.

Microsoft

Schermafbeelding 2015-06-20 om 21.05.03

Microsoft kwam op meerdere manieren in het (vr) nieuws, allereerst door de bijzondere samenwerking met Oculus. Daarnaast maakte zij bekend samen te werken met Valve om Windows 10 het beste platform voor vr gaming te maken. Zelf toonde ze ook de nieuwste versie van HoloLens met een zeer toffe visualisatie van een speciaal ontwikkelde Minecraft versie.

VR Games

Content is King, zo ook bij een nieuw platform/techniek. Op de E3 werden tal voor het eerst virtual reality games van grote ontwikkelaars getoond. Uitschieter was EVE: Valkyrie waar een lange gameplay trailer van werd getoond.

 

Daarnaast werden er korte teasers van Edge of Nowhere getoond dat sterk deed denken aan Uncharted.  Robinson the Journey, gemaakt door ontwikkelaar Crytek, bekend van Crisis wierp tevens hoge ogen en Chronos belooft tevens veel goeds. Kortom; genoeg vette games om naar uit te kijken.

InfinitEye wordt StarVR

Schermafbeelding 2015-06-20 om 21.05.49

Het laatste nieuwtje was de transformatie van de InfinitEye naar StarVR. Deze vr bril wordt in een nieuws jasje gehesen maar beschikt nog steeds over een bijzonder groot blikveld van maar liefst 210 graden.

Het gevoel van immersie is dan ook bijzonder groot omdat ook je perifere blikveld wordt betrokken bij de actie. De bril was te testen op de E3 en kreeg veel positieve reacties, meer info over releasedate en prijs werd echter niet bekend gemaakt.

Het is duidelijk dat virtual reality serious business is, op de E3 was er niet aan te ontsnappen. Tekenend voor de toekomst van entertainment.

Stay Tech’d

Ludwig

Plaats reactie

virtual-reality-op-de-grootste-gaming-beurs-ter-wereld