Scroll to top

Top

1 reactie

Virtual Reality games zeven keer zwaarder dan normale games

Gepost op 18/01/2016
Virtual Reality games zeven keer zwaarder dan normale games

Op 6 januari 2016 maakte Oculus Rift bekend dat de consumentenversie van zijn bril een prijs van bijna 700 euro heeft. Ben je voor dat geld klaar? Waarschijnlijk niet, want de kans is groot dat je pc ook een flinke hardware-upgrade nodig heeft. Volgens Nvidia zijn virtual reality-games namelijk zeven keer zwaarder dan normale games. Dat komt doordat een 3024×1680-resolutie met 90 frames per seconde voor VR-games de standaard is, terwijl huidige games uitgaan van 1080p en 30 of hoogstens 60 fps. Nvidia illustreerde het verschil met onderstaande afbeelding.
VR PC Games

NVIDIA heeft voor jou de oplossing: koop hun eigen videokaart!

Al snel wordt duidelijk waarom Nvidia zo zijn best doet dit verschil in kaart te brengen: de hardwarefabrikant heeft met de GTX 970 net een nieuwe videokaart op de markt gebracht die perfect geschikt zou zijn voor VR-games. De kosten van deze Nvidia videokaart zijn ongeveer 375-400 euro bij Conrad.nl. Dat is bijvoorbeeld deze videokaart:
Videokaart Nvidia
Hoewel er het een en ander aan te merken is op Nvidia’s bewering, valt niet te ontkennen dat je een flinke computer nodig hebt om virtual reality-games goed te draaien. Houd hier dus rekening mee als je van plan bent de Oculus Rift of HTC Vive te kopen.

Aan welke eisen moet mijn PC voldoen als ik de Oculus Rift koop?

Een overzicht van deze specificaties:
– Wil je de beste mogelijk virtuele ervaring dan raad Oculus minimaal een Nvidia 970 of AMD 290-videokaart aan. Beide beschikken over 4GB werkgeheugen en kosten rond de 400 euro.
– Daarnaast heb je minimaal een i5 core processor nodig en 8GB werkgeheugen.
– De aanwezigheid van 2 USB 3.0 aansluitingen alsmede een HMDI uitgang is tevens noodzakelijk om de Rift aan te sluiten.

Gerben

Plaats reactie

virtual-reality-games-zeven-keer-zwaarder-dan-normale-games