Scroll to top

Top

Geen reacties

Vine heeft zijn tweejarig bestaan gevierd!

Gepost op 02/02/2015
Vine heeft zijn tweejarig bestaan gevierd!

Vine kan beargumenteerbaar als één van de snelste acquisities ooit worden gezien. Het team starte Vine in juni 2012 om in oktober 2012 al overgenomen te worden door Twitter. Deze lanceerde de gratis app eind januari 2013 dewelke een instant hit werd waardoor Vine in april 2013 de appstore ranking aanvoerde. Het principe is welgekend: maak een filmpje van 6 seconden.

De applicatie werd nadien ook geïntegreerd in Twitter zodat gebruikers direct video’s konden uploaden. Een slimme zet zo bleek want de feed van video’s op Twitter boomde kort hierna. Twitter was namelijk niet meteen opgezet vanuit het perspectief om video’s te sharen: ze staat bekend om haar 140 tekens. De integratie maakte het mogelijk een bredere gebruikerservaring te voorzien voor de user.

Dit ontging Facebook niet, die reeds Instagram had opgekocht en via Instagram een tegenzet klaarstoomde: Moments. Moments werd Vine maar dan in 15 seconden. Niet bijster origineel maar dat is al wel vaker het geval geweest bij Facebook. Wat hebben ze nog niet gekloond op een bepaald moment in de tijd? Denk maar aan Snapchat, Shazam, … . In het begin verging het Moments niet zoals verhoopt. Maar door het groeiend aantal gebruikers op Instagram is ook de video app meer in gebruik geraakt.

Toch blijft Vine dé app als het gaat om shortvideo’s te maken. Hieronder een paar statistieken die je een idee geven van het gebruik:

Gebruik Vine / courtesy of Mashable Statistica

Check zeker ook eens via deze link wat filmpjes die veel bekeken werden het afgelopen jaar. Enjoy!

Thomas Verhoef

Plaats reactie

vine-heeft-zijn-tweejarig-bestaan-gevierd