Scroll to top

Top

1 reactie

Vind je droomjob in de Londense tech scene

Gepost op 16/08/2015
Vind je droomjob in de Londense tech scene

Tweemaal per jaar wordt in Shoreditch in Londen de beurs Silicon Milkroundabout georganiseerd. Gedurende twee dagen komen top bedrijven en startups uit de technologie sector samen. Ze bieden jobs aan voor designers, ingenieurs en programmeurs. Als je op zoek bent naar een uitdagende job in een van de hotste startups in London ben je daar aan het juiste adres. Dag 1 focust op product, marketing en design rollen terwijl dag 2 draait rond engineering. De meeste bedrijven staan er beide dagen maar het is moeilijk om een engineering rol te pakken te krijgen tijdens de eerste dag. Onder de aanwezigen zijn o.a. Asos, BBC, Facebook, Sky, Tripadvisor,… en veel andere kleinere startups die onlangs funding ontvingen. Het gaat dus zeker niet (enkel) om de kleine startups. Let wel op, na de beurs kom je buiten met een hoop contacten maar dan begint het echte werk pas. Je moet vaak nog testen doen zoals SHL of excel om te bewijzen dat je de job aankan. Met deze beurs skip je de eerste ronde van applicaties (en vaak ook HR, hoera!) maar het is geen garantie op een job.

IMG_20150509_154033352

Dag een: Marketing

Yours truly was aanwezig op de editie in mei en geloof me, het is niet eenvoudig om er binnen te geraken. De eerste dag lijkt de meest populaire te zijn. Na 6 keer appliceren was ik er nog niet bij dus ben ik binnen geslopen met een ticket van een vriend. Ik was op zoek naar een rol in Business Development en jammer genoeg lagen die er niet voor het rapen. Ik had een 20-tal CV’s afgedrukt en die ben ik allemaal kwijt geraakt op de eerste dag. Business cards meenemen is ook handig maar de meeste vragen toch naar je CV.

Dag twee: Engineering

Voor dag twee heb ik mijn eigen ticket kunnen bemachtigen. Als je appliceert als ingenieur of programmeur heb je aanzienlijk meer kans om binnen te geraken. De bedrijven waren grotendeels dezelfde maar met andere recruiters. De meeste bedrijven waren heel erg geïnteresseerd in mijn profiel als ingenieur maar aangezien ik niet op zoek was naar een technische job was deze dag iets minder interessant voor mij. Ik heb toch leuke contacten gemaakt en heel wat business kaartjes kunnen verzamelen, al dan niet van mensen die er ook effectief aanwezig waren. Als de persoon die je nodig hebt er niet is op de stand dan krijg je vaak toch de contactgegevens mee.

Applicaties voor November zijn open

De volgende editie is gepland voor November. Applicaties zijn reeds open op de website. Ik raad aan om asap te appliceren als je er naartoe wil. Om je kansen wat te verhogen kan je best kiezen voor dag 2. Eens geaccepteerd neem je een paar uur op voorhand om de bedrijven te onderzoeken en degene te kiezen die je interessant lijken. Het wordt zeer geapprecieerd als je het bedrijf al kent. Update je CV vooraf, zet die in UK formaat (dus geen foto) en print er voldoende af.

Niet enkel business

Naast de standjes van de bedrijven is er nog vanalles te doen en zien. Je kan er heel lekker eten en drinken. Koffie is gratis en is dik in orde, tijdens de vorige editie werd die verzorgd door Noble Espresso. Water en smoothies zijn ook gratis te verkrijgen. Als je even wou pauzeren of notities nemen kon dat in een van de vele gezellige hoekjes. Ze liepen ook rond met ijsjes omdat de zaal wel heel warm was. Als je even frisse lucht wil kan je rondwandelen in Shoreditch, een heel drukke buurt in het weekend en ideaal om wat hipsters te spotten ;).

Veel succes en laat me weten als je er in November naartoe wil!

Reacties

  1. Kristof

    Fijn artikeltje!

Plaats reactie

vind-je-droomjob-in-de-londense-tech-scene