Scroll to top

Top

1 reactie

De technologie trends voor 2016

Gepost op 19/01/2016
De technologie trends voor 2016

2016 is technologisch al stevig ingezet. Na CES vorige week in Las Vegas, komt de digitale industrie deze week samen in München voor DLD en krijgt technologie ook een eigen track op het Wereld Economie Forum in Davos volgende week.

De wereld staat niet stil, zoveel is duidelijk. De digitale en technologische transformatie wordt zeker weer een pak tastbaarder dit jaar. Naar goeie gewoonte hebben we eventjes het Technologium orakel van Delphi geconsulteerd, en dit wist ze ons te vertellen:

VR + AR + AI

Respectievelijk Virtuele Realiteit, Augmented (verhoogde) Realiteit en Artificiële Intelligentie beloven in 2016 te evolueren naar 1 alomvattende technologie, en worden meer dan ooit samen vermeld. Logisch aangezien ze elkaar versterken en de consumenten beleving een pak beter maken. Oculus Rift brengt in juni dit jaar haar eerste consumentenklare VR bril op de markt die dankzij Augmented Reality en Artficiele Intelligentie een nieuw gaming tijdperk inluidt. In tweede instantie zullen ook traditionele industrieën de consequenties (beginnen) voelen. VR + AR + AI binnen de immo industrie bijvoorbeeld; Dankzij een Oculus Rift (VR) wandel je rond in een 3D gefilmd huis (AR) waar een digitale immotheker (AI) je rondleidt en informeert.

SMART + CONNECTED + INTERNET OF THINGS

Intussen zijn relatief veel consumenten vertrouwd met slimme (smart) technologie. Na de smartphone, draagt een innovatieve consument nu ook een smartwatch om de pols, verhoogt hij de temperatuur met een slimme thermostaat, wast hij kleren in een slimme wasmachine en kijkt ’s avonds naar het nieuws op zijn slimme televisie. Smart betekent voor vijftig procent dat de bovenstaande apparaten verbonden (connected) zijn. De technologie die ervoor zorgt dat deze apparaten data met elkaar uitwisselen (internet of things) wordt het speel- en slagveld van menig technologie reuzen en startups dit nieuwe jaar. Vooraleer we van een industrie standaard kunnen spreken, zullen Samsung, Google en Apple zeker nog hun tanden laten zien. Net zoals bij de eerste trend worden de drie aparte technologieën ook een containerbegrip.

WET + DATA + TECHNOLOGIE

Het traditionele wetgevende kader staat op springen omwille van – of dankzij – technologie. De hoeveelheid persoonlijke data die verzameld wordt via de verschillende slimme apparaten, en de technologie die het vervolgens mogelijk maakt om data te interpreteren en om te zetten in acties schreeuwt om aandacht. De manier waarop het traditionele legale apparaat vandaag omgaat met data en technologie werkt tegen innovatie (hallo Uber in België). De idee van creatieve destructie is niet nieuw maar vandaag meer dan ooit relevant. Alles lijkt voorbereid om de vierde industriële revolutie te ontketenen. We hebben wetten nodig die technologie kansen biedt in plaatsen van mogelijkheden beperkt. Verwacht je in 2016 alvast aan discussies op het hoogste niveau, algoritmes die de wet op een continue basis doen evolueren (fLEX) en waarschijnlijk ook een aantal data schandalen links en rechts. Dit wordt een shocker.

technologie trends

vierde industriële revolutie

Ludwig

Reacties

Plaats reactie

de-technologie-trends-voor-2016