Scroll to top

Top

Geen reacties

Vijf te verwachten smartphones in 2015

Gepost op 29/12/2014
Vijf te verwachten smartphones in 2015

De eindejaarsperiode is een moment waarop veel mensen de aankoop van een nieuwe smartphone overwegen. Logisch gegeven de talrijke promoties, de cadeaubonnen of euro’s en eventueel de eindejaarspremies hier en daar bemachtigd.

Maar, is dit wel het beste moment om een nieuwe smartphone te kopen? Veel merken maken handig gebruik van deze periode om hun stock de deur uit te krijgen aan zeer democratische prijzen. Hoe minder ‘oude’ smartphones ze liggen hebben, hoe beter voor hen. Want wie koopt er nu nog een smartphone die al één jaar op de markt is ;)?

Natuurlijk kan je nu nog niet meteen voorspellen wat 2015 zal brengen in termen van smartphones (alhoewel CES in januari wel weer met een aantal innovaties zal komen). We hielden de laatste weken onze ogen en oren wijd open om jullie toch al wat inzichten te geven in de ‘ vijf te verwachten smartphones in 2015’. Aan jullie de keuze.

Google Project Ara

Deze lego achtige smartphone zou begin 2015 wel eens het levenslicht kunnen zien. Het concept is vernieuwend en duurzamer in vergelijking met de huidige generatie smartphones. De Ara kan je namelijk samenstellen met zelf gekozen onderdelen. Zo kan je opteren voor een super performante batterij en een gemiddelde cameralens, allemaal gebaseerd op je persoonlijke behoeftes. Als een bepaald onderdeel verzwakt, of er een beter alternatief voor handen is, kan je dit gewoon vervangen in plaats van meteen een volledig nieuwe smartphone te moeten aanschaffen. Een leuke feature zou de 3D camera zijn, die eigenaars zou toelaten om 3D foto’s te printen.

Oneplus Two

Is gelijk aan drie. de Oneplus One, door velen gekroond als beste smartphones (prijs/kwaliteit) van 2014, zou in 2015 opgevolgd worden door de Oneplus Two. De grote ‘maar’ is de productiecapaciteit van Oneplus (het merk). Ze hadden heel wat moeite om de vraag naar de One te volgen, wat tot veel frustratie leidde. Als ze van plan zijn een opvolger te lanceren, zorgen ze er best voor dat hun productieketen volledig gestroomlijnd is ;).

Oneplus two

Samsung Galaxy S6

De Galaxy S5 werd officieel aangekondigd op Mobile World Congress (MWC) in februari 2014. Als we de marketing boys en girls van Samsung een beetje kennen, verwachten we ons in de komende maanden aan een Samsung Galaxy S6. Deze (sowieso) topper zal naar alle waarschijnlijkheid worden voorgesteld op één of ander groot tech event zoals CES in januari of MWC in maart. We zijn op allebei aanwezig, dus stay tuned ;).

Samsung Galaxy S6

HTC One M9 Hima

Wanneer Samsung met nieuwtjes komt, dan loopt HTC meestal ook wel met iets te koop. De HTC One reeks was, is en blijft een schot in de consumentenroos. Het apparaat wordt bejubeld omwille van zijn design, zijn duurzaamheid en zijn puike prestaties. De One heeft intussen al een flinke fanbasis uitgebouwd die aan het wachten is op vernieuwing. Voor HTC geen probleem, aangezien dit alleen maar positieve consequenties kan hebben op hun verkoop en merkimago. Verwacht je dus ook maar ergens in maart aan een nieuwe HTC knaller.

HTC One M9

De iPhone 6S

Echte rocket science is de release strategie van Apple al lang niet meer (tenzij ze het in 2015 over een andere boeg gooien). Naar goeie gewoonte mogen we ons ergens in september aan een iPhone 7 verwachten en hoogswaarschijnlijk in juni 2015 aan een iPhone 6S. De S versies zijn meestal maar incrementele verbeteringen en niet meteen gigantische stappen vooruit. We vragen ons echt af wat Apple van plan is met de 5C modellen. Komt er een opvolger of niet?

iPhone 6S

Ludwig

Plaats reactie

vijf-te-verwachten-smartphones-in-2015