Scroll to top

Top

Geen reacties

De meest excentrieke smartphones - Technologium

Gepost op 27/11/2015
De meest excentrieke smartphones

Een rit in de trein of metro leert je al snel dat de wereld gevuld is met iPhones en Nexus smartphones. Maar wat als je nu eens wat anders wil, gewoon omdat het kan? Technologium ging even op onderzoek en presenteert je vijf excentrieke toestellen.

COMET

Af en toe zie je op crowdfunding sites zoals Kickstarter of Indiegogo producten verschijnen zonder echt een duidelijk voordeel, gewoon omdat het kan. De COMET smartphone past zonder twijfel in deze categorie. COMET’s tagline? ’s Werelds eerste drijvende smartphone. Persoonlijk hadden wij hem de Buoy (boei) gedoopt, maar onze mening werd niet gevraagd.

De COMET is nog niet verkrijgbaar maar kan gebackt worden op deze Indiegogo pagina. Snelle backers kunnen de COMET nog krijgen voor 249 dollar (exclusief verzendingskosten).

maxresdefault

Marshall London

Marshall is een merk dat de gitaarspelers onder ons ongetwijfeld zullen kennen voor hun degelijke versterkers. Deze zomer kondigden zij echter de London aan, hun eerste smartphone.Toegegeven, je koopt voor 549 euro een toestel met middelmatige prestaties, Marshall heeft hier de prestatieknop zeker niet op 11 gedraaid. De London moet het dan ook hebben van zijn audiofeatures: zo beschikt hij over 2 geluidsuitgangen. Elke uitgang zijn volume kan afzonderlijk geregeld worden, maar wat nog meer is je diezelfde aansluitingen kan gebruiken om een gitaar of ander instrument aan te sluiten. En het stopt niet bij deze features: twee microfoons moeten ervoor zorgen dat je eindelijk eens deftig geluid kan opnemen met een smartphone, terwijl twee speakers vooraan ervoor moeten zorgen dat je het ook netjes weer kan afspelen in hoge kwaliteit.

marshall-london-phone

Samsung’s klapper van een smartphone

Vroeger was alles beter, of ten minste diverser als we het over mobiele telefoons hebben. Je had sliders (zie verder), gameboys (Nokia N-Gage), maar ook flip/clamshell phones. Deze telefoons hadden de aangename eigenschap dat je een gesprek gewoon kon beëindigen door het toestel dicht te klappen. Nu dook er vorige week een nieuw toestel op van Samsung dat gewoon een klapper was. Uitgerust met Android, een stevige processor en voldoende werkgeheugen kan dit wel eens een retro up-to-date smartphone worden. De vraag is echter of dit toestel ook in de Benelux zal verschijnen, eerdere flip phones werden enkel in Korea uitgebracht. Voorlopig is het enige dat we relatief met zekerheid kunnen zeggen is dat de productcode SM-W2016 is.

samsung-g9198-flip-phone

BlackBerry Priv

Er was een tijd dat iedereen met een hogere functie rondliep met een BlackBerry, maar tegenwoordig zijn het toch vrij zeldzame toestellen geworden. Het nieuwste toestel van de Canadese fabrikant is een slider met Android. De Priv probeert dan ook het beste van de BlackBerry wereld, namelijk het toetsenbord en de beveiliging, te combineren met de wereld van apps en gadgets van Android. Binnenkort kan je hier een review terugvinden van de Priv, maar wij zijn alvast enthousiast.

Render-BB-Priv

Ubuntu Phone

Alle bovenstaande toestellen zijn uitgerust met Android, maar als je helemaal excentriek bent is Ubuntu Phone misschien iets voor je. Canonical, de maker van de bekende Linux-distributie Ubuntu, bracht zijn software naar de smartphonewereld en doopte het Ubuntu Phone. Momenteel zijn er 3 toestellen verkrijgbaar met dit nieuwe besturingssysteem: de Meizu MX4 Ubuntu Edition (299 euro), de BQ Aquaris E4.5 (170 euro) en de BQ Aquaris E5 HD (200 euro). Elk van deze toestellen is zo excentriek dat nog geen enkele Technologiumlid er al mee kunnen spelen heeft zelfs…

image-meizu-mx4

Bram Vandewalle

Plaats reactie

de-meest-excentrieke-smartphones-technologium