Scroll to top

Top

Geen reacties

Vijf apps om van Nieuwjaar een knallend en veilig feest te maken!

Gepost op 31/12/2014
Vijf apps om van Nieuwjaar een knallend en veilig feest te maken!

Vanavond is het zo ver, velen onder ons zullen met familie en vrienden afspreken om de overstap van oud naar nieuw te vieren. Om dit feest zo goed en zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben we voor jullie een kleine selectie gemaakt van apps die je vanavond zeker nodig hebt!

Nog geen idee waar je gaat eten of iets drinken? Yelp helpt je verder!

Voor degene die Yelp nog niet kennen, dit is een applicatie waar klanten reviews schrijven over restaurants en bars die ze bezocht hebben. Met deze app is het zeer gemakkelijk om een trendy bar of lekker restaurant te vinden en onaangename verassingen te vermijden! Vergeet niet zelf een review te schrijven. Gratis te verkrijgen op iOS en Android.

Ga je naar het vuurwerk kijken? Vergeet dan niet Find My Friends te downloaden!

Je zal niet de enige zijn die naar het vuurwerk gaat zien in één van de grootsteden, er worden duizenden mensen verwacht. Dit kan leiden tot lastige situaties waarbij je de rest van je groep kwijtgeraakt. Daarbij komt ook nog het probleem dat de meeste netwerken overbelast zullen zijn en dat je niet altijd even gemakkelijk kan bellen. De Find My Friends app kan je helpen om je vrienden terug te vinden. Het principe is zeer eenvoudig zodra je vrienden hun locatie vrijgeven worden ze op een plattegrond weergegeven. Zo kan je ze heel eenvoudig terugvinden! Gratis te verkrijgen op iOS en Android.

Geraak veilig thuis met Uber!

De bekende taxidienst Uber zal vanavond op volle toeren draaien ( enkel in Brussel jammergenoeg, Antwerpen en Gent zouden in 2015 aan boord komen). Daarom enkele tips om zo gemakkelijk mogelijk met Uber thuis te geraken!

  • De timing: velen gaan rond hetzelfde uur naar huis willen gaan, probeer deze piekperiode te vermijden zo hoef je niet te lang te wachten. Hieronder een grafiek waar je kan zien dat het tussen 12u30 en 4u zeer druk zal zijn (dus probeer buiten deze tijdspanne een Uber te bestellen)
  • unnamedDe prijs: Uber heeft een dynamieke prijspolitiek, dat heeft als gevolg dat prijzen voor dezelfde rit kunnen variëren afhankelijk van het uur en de beschikbare taxis. Het is dus zeer belangrijk om altijd vooraf na te kijken hoeveel je rit zal kosten (dit wordt in de app gecommuniceerd).
  • Neem je met meerdere personen dezelfde taxi? Geen probleem je kan zeer gemakkelijk in de applicatie de kost delen met de medepassagiers.

Gemiddeld kost een rit met Uber ongeveer 12 Euro. De app is gratis te verkrijgen op iOS en Android.

Een waardig en fun alternatief om thuis de geraken: Djump

Djump is een Brussels start-up dat ook ritten aanbiedt. Minder commercieel dan Uber want je kan kiezen hoeveel je de bestuurder betaalt! Inderdaad bij Djump is er geen rekening op het einde van de rit maar wordt je verwacht wat geld aan de bestuurder te schenken. Daarom zullen de bestuurders er alles aan doen om je een leuke rit te bezorgen, vanavond zijn ze bijvoorbeeld allemaal uitgedost in feestkledij. Jammergenoeg is Djump nog enkel beschikbaar in Brussel.

De app is gratis te verkrijgen op iOS en Android.

De taxiapp voor de Antwerpenaars en Gentenaars: PickMeUp

Ook al kan je nog geen Uber of Djump in andere grootsteden gebruiken zijn er nog alternatieven. Zo kan je in Antwerpen en Gent de nieuwe app PickMeUp gebruiken. Met deze app kan je zeer gemakkelijk en veilig een officiële taxi bestellen. Het grote voordeel is dat je ziet waar deze zich bevindt en dat je een sms krijgt zodra de taxi op de afgesproken locatie is aangekomen, je moet dus niet meer in de kou staan wachten. De app is nog niet beschikbaar voor Android maar wel op iOS.

Zijn we nog toffe applicaties vergeten? Laat ons zeker iets weten!

Wij wensen jullie alvast een spetterend nieuwjaar toe!

 

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

vijf-apps-om-van-nieuwjaar-een-knallend-en-veilig-feest-te-maken