Scroll to top

Top

1 reactie

Vier onverwachte voorwerpen die met het internet verbonden zijn (IoT)

Gepost op 23/03/2015
Vier onverwachte voorwerpen die met het internet verbonden zijn (IoT)

Het IoT (internet of things) is aan het doorbreken.  IoT is het verbinden van tal van voorwerpen met elkaar en met het internet waardoor ze slimmer worden. De toepassingen zijn grenzenloos, zo hebben we al geschreven over een slimme thermostaat, de slimme auto, etc…De trend zet zich voort, zo zullen er, volgens het adviesbureau Gartner, 4,9 miljard verbonden objecten in gebruik zijn eind 2015. Hierbij de allerlaatste voorwerpen die verbonden zijn en de toepassingen die ermee gepaard gaan.

De slimme fiets

BN-HL375_Bike_E_20150317141442

 

Dit is een project (nog niet commercieel beschikbaar) dat gelanceerd is door Deutsche Telekom en Canyon Bicycles partner. De fiets heeft een GPS sensor, een simkaart en een bewegingssensor. Bij een ongeval wordt meteen een ambulance opgebeld en indien je fiets gestolen  is kan je hem gemakkelijk terugvinden via de GPS coordinaten.

De slimme badkuip

BN-HL404_Bather_E_20150317144103

 

Heb je graag water van een bepaalde temperatuur wanneer je een bad neemt? Dat gaat zeer gemakkelijk met de applicatie die bij deze slimme badkuip krijgt. Je kan ook instellen dat je verwittigd wordt wanneer de badkuip vol is.

De slimme hondenhalsband

Capture

 

Dankzij de Fitbark kan je op ieder moment van de dag weten wat je hond aan het doen is, de Fitbark traceert namelijk alle bewegingen. Achteraf kan je al deze data vergelijken met soortgelijke honden en zien of je hond wel fit genoeg is. Deze Fitbark wordt voor 100 dollar verkocht.

De slimme kous

Capture
Vorige week waren op de technologie beurs CeBiT waar Microsoft en het outdoor kledingsmerks Jack Wolfskin samen een demo gaven van de “slimme sok”. De twee bedrijven hebben een project opgestart waarbij ze  de bewegingssensor Kinect van Microsoft verbinden met een slimme sok. De voornaamste toepassing hierbij is de ideale outdoor schoen te vinden voor een klant. De klant moet de slimme sokken aandoen en op een loopband stappen, alle bewegingen en de vorm van de voeten worden dan geanalyseerd en de computer geeft aan welke schoenen het beste passen bij de klant.

Zo zie je maar de toepassingen van het “Internet of Things” zijn eindeloos. En dit is nog maar het begin.

 

Stay Tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

vier-onverwachte-voorwerpen-die-met-het-internet-verbonden-zijn-iot