Scroll to top

Top

Geen reacties

The Vessyl, ‘s werelds eerst ‘slimme’ beker

Gepost op 16/11/2014
The Vessyl is ‘s werelds eerste ‘slimme’ beker

The Vessyl is de eerste slimme beker, een product dat je vertelt wat je drinkt en hoeveel calorieën je drankje bevat. Daarbovenop staat de beker ook in connectie met de smartphone-applicatie die Vessyl speciaal voor de beker bouwde. De applicatie houdt bij wat je drinkt, of je al voldoende gehydrateerd bent voor die dag en of je al aan je koffie-limiet zit voor die dag.

Justin Lee kwam op het idee en startte met Mark One Vessyl. Hieronder een overzicht waar de beker je mee wil helpen:

  • Gewichtsverlies: De smartphone-applicatie toont hoeveel calorieën je per dag drinkt. Vessyl beweert dat we al te vaak snoepgoed en fastfood als grootste oorzaak zien voor overgewicht, maar dat we te weinig rekening houden met de calorieën die we binnenkrijgen via wat we drinken.
  • Gehydrateerd blijven: Vessyl alarmeert wanneer je te weinig water drinkt. Te weinig drinken vermindert de concentratie, veroorzaakt hoofdpijn etc.
  • Controleer je koffieverbruik: Vaak drinken we koffie om scherp te blijven, maar soms is dit zoveel dat het je nachtrust en functioneren stoort. Vessyl beweert je te helpen de juiste balans te houden.
  • Opbouwen van spiermassa: Sporters die trainen om meer spiermassa te bekomen hebben er baat bij om op het juiste moment proteïne op te nemen. Vessyl helpt in dit proces.

De beker werkt op een batterij die je kan opladen door de beker op een ‘docking-station’ te plaatsen. Als je de beker een uur oplaadt zou die 5-7 dagen moeten meegaan.

Maar hebben we dit wel echt nodig?

Is deze beker het verlossend instrument om gewicht te verliezen? Zou de beker een extra stap in de goede richting zijn voor een goede gezondheid of is hij niets meer dan een gadget?

Bij Technologium denken we dat het antwoord ergens tussen beide ligt. De beker is natuurlijk een gadget en niet nodig om een gezonder persoon te worden. Daar zorgen we als individu trouwens zelf voor, al duizenden jaren. Maar de beker is wél en extra tracker die straks ingezet kan worden om een beter beeld te vormen van onze dagelijkse gewoontes en ons misschien kan opvoeden over ons frisdrankgebruik. Daarnaast kan de beker een extra inzicht geven naar de oorzaken van bepaalde ziekten. Als, in een verre toekomst, je gezondheidscoach/dokter merkt dat je dagelijks maar een halve liter water drinkt en in het weekend dertig glazen bier drinkt dan kan die misschien al sneller een antwoord vinden op je aftakelende nieren.

Wat meer is, zou de data gegenereerd door deze bekers van grote waarde zijn voor drankfabrikanten, verzekeringsmaatschappijen en andere. Als je verzekeraar zou merken dat je dagelijks een liter frisdrank drinkt, kan hij je een meerprijs vragen op je verzekering omdat je een verhoogd risico hebt om diabetes te ontwikkelen.

Voorlopig blijft de Vessyl een gadget die we graag zouden testen. Voor dagelijks gebruik zien we hem, alvast voor praktische redenen, niet zitten.

Stay Tech’d

Plaats reactie

the-vessyl-s-werelds-eerst-slimme-beker