Scroll to top

Top

Geen reacties

Verwachte smartphones eind 2015

Gepost op 18/08/2015
Verwachte smartphones eind 2015

In maart lanceerde Gartner, een internationaal gelauwerd onderzoeksbureau, haar rapport over de wereldwijde smartphone verkoop in 2014. Samsung is en blijft heer en meester met maar liefst een kleine 308 miljoen verkochte smartphones. Bij nadere analyse zien we wel dat hetzelfde merk procentueel gezien marktaandeel moet afstaan aan vooral nieuwe opkomende merken. Denk hierbij maar (vooral) aan een Xiaomi, maar evenzeer aan een Wiko Mobile.

Smartphones 2015

Naar goede gewoonte komen er ook in het laatste jaarkwartaal een resem nieuwe smartphones op de markt die het nieuwe rapport zeker zullen beïnvloeden. Hieronder vinden jullie een overzicht van de (officieel) fel verwachte smartphones 2015.

Oneplus kwam vorige week met een nieuwtje, namelijk de lancering van de Oneplus 2. De opvolger van de Oneplus One belooft opnieuw een killer apparaat te worden met specificaties die de toplijn van Samsung, Apple en Lg zeker evenaren. Maar dan voor de helft van de prijs. Vandaag kregen wij er eentje in onze bus, dus volgt een uitgebreide review binnenkort.

Samsung kwam recentelijk met de nieuwe Samsung Note 5 op de proppen. De Note 5 volgt zo goed als perfect de uiterlijke kenmerken van de Galaxy S6. De Samsung phablet zal je vanaf 21 augustus in de winkelrekken kunnen vinden, een pak sneller dan bij de lancering van de Note 4. Samsung wil hiermee de nieuwe line-up van Apple, inclusief de iPhone 6S en de 6S Plus voor zijn.

LG wordt naar alle waarschijnlijkheid de producent van de nieuwe Google Nexus smartphone. Naar goeie gewoonte zou de nieuwe Nexus over een nieuwe generatie hardware (en software) beschikken, die de trend zet voor andere Android smartphones. Zo zou de Nexus onder andere Android M, het nieuwe software platform draaien.

Apple staat in de startblokken om begin september (eerste geruchten duiden op 9 september) een nieuwe lijn aan iPhones te lanceren. Naar alle waarschijnlijk krijgen we een iPhone 6S en een iPhone 6S Plus te zien. Beide zouden de nieuwe ‘force touch’ technologie bevatten, die we vandaag al terugvinden in de Apple Watch en de Macbook 12 inch. Dankzij de technologie zouden nieuwe functies mogelijk worden gemaakt.

Ludwig

Plaats reactie

verwachte-smartphones-eind-2015