Scroll to top

Top

Geen reacties

Verander je smartphone in een lightsaber

Gepost op 19/12/2015
Verander je smartphone in een lightsaber

Fan of niet, je kon deze week niet ontsnappen aan de Star Wars heisa. Ook Google draagt zijn steentje bij: zij lanceerden de game Lightsaber Escape. Deze game is een experimentele samenwerking tussen heel wat giganten: Disney, Lucasfilm, Industrial Light & Magic en ten slotte Google.

De game is een indrukwekkend staaltje webtechnologie. Om te starten hoef je enkel op je PC te surfen naar de Lightsaber escape website met je smartphone bij de hand. Je dient wel Google Chrome te gebruiken. Die website geeft je dan een eigen URL om te openen op je smartphone. Op je smartphone hoef je dan enkel nog even te kalibreren zodat je lightsaber ook effectief volgt wat je doet en je kan starten als jedi.

De game is eenvoudig qua verhaal: ontsnap van wat lijkt op een First Order Destroyer. Helaas zitten er heel wat Stormtroopers en een eindbaas tussen jou en de ontspanningsshuttle. Gelukkig heb je je trouwe smartphonelightsaber bij en kan je met wat nauwkeurige zwaaibewegingen snel met ze afrekenen.

Ik voltooide de missie in iets minder dan 10 minuten, wie doet beter? Voor de developers onder ons heeft Google ook nog wat extra uitleg voorzien over de technologie achter de schermen.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

verander-je-smartphone-in-een-lightsaber