Scroll to top

Top

Geen reacties

Veelbelovende ‘Digital Health’ Crowdfunding projecten

Gepost op 01/02/2015
Veelbelovende ‘Digital Health’ Crowdfunding projecten

Ondernemers die hun idee willen uitwerken en op de markt brengen, hebben een waaier aan mogelijkheden om hun project te financieren. Dit kan via een banklening, incubatieprogramma’s of via angel investeerders die geïnteresseerd zijn in je idee. Een alternatieve manier om het project te financieren is via crowdfunding. Crowdfunding probeert de ondernemer met het grote publiek in contact te brengen voor de financiering van diens project. Iedereen die in het project gelooft, kan dan een bijdrage leveren (in ruil ontvangen ze dan het product of een speciale editie ervan). Populaire crowdfunding platformen zijn Indiegogo en kickstarter.

Een overzicht van veelbelovende crowdfunding campagnes

Crowdfunding heeft al heel wat succesvolle projecten gekend. Bedrijfjes die via deze financieringsvorm hun idee naar de markt hebben gebracht zijn oa Beddit, Scanadu en Misfit.

Crowdfunding-campagnes geven vaak een goed beeld van de nieuwe trends. Ook voor de vorderingen op het vlak van digital health. Hieronder geven we een overzicht van de nieuwste veelbelovende campagnes.

Diabeto

In september schreven we al over het Nightscout project. Een project waarbij een groep diabetespatiënten en informele zorgverleners glucosemeters hackten zodat ouders vanop afstand het glucoseniveau van hun kinderen konden volgen. We besloten dat gezondheidsinnovatie belangrijk is maar dat zo’n oplossingen zeker eerste klinisch gevalideerd dienen te worden. Op die manier wordt de patiënt optimaal beschermd.

Diabeto

Diabeto

Diabeto speelt in op de onbeantwoorde vraag waaruit het Nightscoutproject ontstond. Het Diabeto-device kan rechtstreeks in de glucosemeter geplugd worden en verstuurt draadloos de data naar de smartphone. Het bedrijfje werkt ook aan een applicatie die moet toelaten glucoselogs bij te houden. Op termijn, eens er een beveiligde gegevensoverdracht ontwikkeld is, kunnen we ons inbeelden dat ook je glucosewaarden rechtstreeks gedeeld kunnen worden met je (in)formele zorgverstrekkers. Diabeto haalt op dit moment al het dubbele van zijn vooropgestelde bedrag op.

Wishbone

Wishbone is een smartphone-geconnecteerde thermometer die ouders moeten helpen op een non-invasieve en snelle manier de temperatuur van hun kinderen te meten. We bespraken al wat ‘peel-n-stick’ thermometers, zoals TempTraq, die ook inspelen op dit segment. Wishbone gebruikt een infraroodsensor om vanop afstand (5cm) de temperatuur te meten. Use cases voor de toekomst zijn onder andere het opmeten van de buitentemperatuur, het meten van temperatuur van objecten of van voedsel en dranken. Vandaag haalt Wishbone al drie keer het vooropgestelde bedrag op Kickstarter.

Wishbone

Wishbone

Luna

Luna

Luna

Er worden heel wat producten en gadgets gecreëerd voor de slaapmarkt. Vorige week liet Samsung nog weten $10miljoen te investeren in het bedrijf EarlySense om een bedmonitor te maken voor consumenten die de vitale lichaamsfuncties willen meten. Luna probeert iets gelijkaardigs.

De Luna matrasovertrek probeert je slaapfases te meten, alsook je hartslag en ademhaling. Alle informatie kan beheerd worden via een smartphone-applicatie. Via de applicatie kan je ook de temperatuur van je matras instellen én een alarm zodat je op het juiste moment van je slaapfase gewekt wordt. Luna haalt nu al vier keer het beoogde bedrag op Indiegogo.

Plaats reactie

veelbelovende-8216-digital-health-8217-crowdfunding-projecten