Scroll to top

Top

Geen reacties

Veel phablet voor weinig geld

Gepost op 04/06/2014
Veel phablet voor weinig geld

Onlangs kregen we van Nokia de Lumia 1320 in de bus. Bij het uit de doos halen dachten we meteen aan die andere phablet van Nokia namelijk de Nokia 1520. Beide hebben een 6 inch scherm (ter vergelijking: de Samsung S4 heeft een 5 inch scherm). Het grote verschil tussen deze Nokia’s is de prijs; deze 1320 kan je al vanaf 300 euro de jouwe noemen.

Wat krijg je allemaal voor de prijs?

Een fris ogende en kwailitatieve phablet  dankzij de afgeronde hoeken en de matige dikte (9,8 milimeter). Het matte polycarbonaat dat Nokia in zijn Lumia lijn gebruikt, geeft dan weer een stevige indruk. Dit is een apparaat dat tegen een stootje kan, al moet je natuurlijk oppassen met zo’n groot scherm.

Het verschil in de prijs tussen de Lumia 1520 en de 1320 komt grotendeels door de camera en het geheugen. Geen 41 megapixels zoals bij de Nokia Lumia 1020 die we onlang reviewden, of 20 megapixels zoals bij de 1520, maar eerder een 5 megapixel camera. Dit is dus niet voor de mensen die hun smartphone als reflex camera gebruiken. Je krijgt er wel veel apps bij om je foto’s te bewerken zoals de Creative Studio en Panorama. Algemeen kan je stellen dat deze camera en de apps die je erbij krijgt voldoen aan de behoeftes van velen onder ons (Facebook, Instagram, etc…). Wat ons zeer aangenaam verraste is de video kwaliteit. Standaard neemt deze Lumia 1080 pixel (full HD) beelden op aan een snelheid van 30 frames per seconde (wat meer dan voldoende is).

Het intern geheugen is gelimiteerd tot 8 GB, dit is weinig vergeleken met de andere Nokia Lumia’s. Echter, met een MicroSD kaartje kan je dit tot 64GB uitbreiden. Daarnaast heb je natuurlijk ook de OneDrive (de cloud van de Windows phones).

De batterij is alweer een leuke verassing, deze gaat gemakkelijk een dag mee met een normaal gebruik. Voor de hardcore gamers ( geen “normaal gebruik”) kan deze smartphone misschien een beetje tegenvallen, de processor van de Lumia 1320 is minder krachtig als die in de Lumia 1520. Maar deze minder krachtige processor bespaart dan weer batterij.

Conclusie

Als conclusie kunnen we stellen dat – voor diegene onder jullie op zoek naar een correct geprijsde phablet met een groot scherm – de Lumia 1320 zal voldoen. De kleine mankementen (camera, geheugen,..) zijn snel vergeten in dagelijks gebruik EN deze frisse Lumia heeft dezelfde functionaliteiten als de andere duurdere Lumia’s uit de familie. Veel phablet voor weinig geld dus ;).

Stay Tech’d!

Overzicht scores

Look & Feel
8
Camera
6
Functionaliteiten
7
7

Middenmoter

Antoine Smets

Plaats reactie

veel-phablet-voor-weinig-geld