Scroll to top

Top

Geen reacties

CES2016: Bestel de Oculus Rift vanaf vandaag

Gepost op 07/01/2016
CES2016: Bestel de Oculus Rift vanaf vandaag

De Oculus Rift is vanaf vandaag te reserveren. De virtual reality-bril zal je 599 Dollar kosten. Mensen die de eerste Oculus in 2012 kochten via Kickstarter, krijgen de Rift overigens gratis.
Oculus wil met het reserveren zonder eerst te hoeven betalen mensen in staat stellen om eventueel van de koop af te zien als ze vinden dat de reviews van de vr-bril tegenvallen. Maar de tech startup heeft het volle vertrouwen dat dit niet zal gebeuren. Wie een bestelling plaatst, krijgt ook automatisch voorrang bij de voorverkoop van de Oculus Touch-controller later dit jaar.

Schermafbeelding 2016-01-07 om 06.55.59

 

Ben je te laat met je Pre-order?

Via Twitter laat bedenker Palmer Luckey weten dat mensen niet bang hoeven te zijn dat ze de reservering mislopen. Wanneer de geplande eerste voorraad op is, kun je nog steeds een pre-order plaatsen. Je krijgt de Rift dan wel wat later geleverd.

Wat gaat de Oculus Rift kosten

De Oculus Rift kost meer dan verwacht, zonder verzendkosten ben je 599 USD kwijt. Hiervoor krijg je een pakket met de Oculus RIft, de sensors, de kabels, een Xbox One controller en de spelletjes “Eve: Valkyrie” en Lucky’s Tale”.

Schermafbeelding 2016-01-07 om 06.55.51

Hoe een Oculus Pre-Order regelen?

Houd hiervoor de website van Oculus Rift in de gaten, daarover komt zeer binnenkort meer duidelijkheid.

Voorverkoop in 20 landen

De voorverkoop van de Oculus Rift is wereldwijd voor iedereen toegankelijk, maar de gadget wordt in eerste instantie alleen verzonden naar 20 landen. Welke deze precies zijn, is ook nog niet bekend. Bij de Rift krijgen kopers de games Lucky’s Tale en EVE: Valkyrie gratis zodat ze meteen hun nieuwe vr-bril kunnen proberen. Lucky’s Tale is een platform die speciaal voor VR is gemaakt door studio Playful. De gasten van Playful werken al jaren met Oculus samen, en hebben al een paar testgames voor de Rift ontworpen in de afgelopen drie jaar.
Alvast de Trailer bekijken voor Lucky’s Tale?

Welke PC heb je nodig om de Oculus Rift de te kunnen gebruiken?

Mocht je van plan zijn de Oculus Rift te bestellen, bekijk dan ook nog even of je PC het sterk genoeg is.

  • Wil je de beste mogelijk virtuele ervaring dan raad Oculus minimaal een Nvidia 970 of AMD 290-videokaart aan. Beide beschikken over 4GB werkgeheugen en kosten rond de 400 euro.
  • Daarnaast heb je minimaal een i5 core processor nodig en 8GB werkgeheugen.
  • De aanwezigheid van 2 USB 3.0 aansluitingen alsmede een HMDI uitgang is tevens noodzakelijk om de Rift aan te sluiten.

Voldoet je PC niet aan de vereisten van de Rift?

Beschikt je systeem over deze componenten? Dan ben je echt klaar, de Rift blijft altijd goed werken en je PC hoeft niet geüpgraded te worden. Je bent ongeveer duizend euro kwijt wanneer je een nieuw systeem wil kopen die geschikt is voor de Rift. De VR bril werkt enkel op Windows 7 of 8, ondersteuning voor Linux & Mac wordt in de toekomst verwacht.

Gerben

Plaats reactie

ces2016-bestel-de-oculus-rift-vanaf-vandaag