Scroll to top

Top

Geen reacties

De UE Boom is een mini speaker met mega geluid!

Gepost op 11/09/2014
De UE Boom is een mini speaker met mega geluid!

Met deze UE Boom maakt Logitech, het tech bedrijf dat Ultimate Ears kocht, stevig geluid en een stevige indruk. Deze draagbare speaker maakt ons enthousiast en is de graadmeter van hoe een kleine externe speaker kan gemaakt worden.

Look & Feel

Het start al bij verpakking; de speaker is ingepakt in een soort van cilindervormig omhulsel dat zeer sterk aanvoelt. Je zou kunnen zeggen ‘het is maar een verpakking’, maar in realiteit is de verpakking reeds de eerste indruk. En zoals iedereen weet, je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken, dus kan je er evengoed voor zorgen dat die impressie fantastisch is ;). Dat heeft Logitech duidelijk begrepen.

Eenmaal je de speaker uit de verpakking haalt, zet deze stevige indruk zich verder. De UE Boom is vervaardigd uit een soort van rubber in combinatie met een uit hard textiel vervaardigde speaker grill. Net zoals de verpakking, is ook de Boom zelf cilindervormig. Deze vorm laat toe om het apparaat zowel horizontaal of verticaal te gebruiken. Daarnaast is er ook een haakje gemonteerd aan de speaker, waarmee je deze aan bepaalde objecten kan bevestigen, zeker handig voor on the go gebruik.

Ook de kleuren maken duidelijk dat de UE niet zomaar een doordeweekse speaker wil zijn. Afhankelijk van je voorkeur kan je deze krijgen in een aantal kleurencombinaties. Sowieso worden altijd twee kleuren gecombineerd.

Geluid & Functionaliteit

Eenmaal uitgepakt, kan je de speaker zeer eenvoudig koppelen met zo goed als eender welke bluetooth uitgeruste smartphone, tablet of zelfs computer. Naast een mobiele speaker, is deze UE Boom zeker ook ‘bureauwaardig’, en dit niet alleen omwille van de looks…

Want met het geluid zit het zeker ook snor. En dit is immers nog altijd de hoofdtaak van een speaker. Zonder meer; we zijn overtuigd. Zowel qua volumecapaciteit als qua geluidsbreedte (hoge en lage tonen) presteert de Boom uitermate sterk. Je kan het geluid zowel regelen met je smartphone of direct op de UE Boom zelf. Dankzij een app die je kan vinden in de App store of de Play store, kan je het geluid zelfs op je eigen voorkeur afstemmen. Daarnaast omhelst de speakergrill zo goed als het volledige apparaat. Dit laat toe om in elke hoek van de kamer geluid te hebben, best handig op feestjes.

En feestjes kunnen lang duren. Vrees niet, ook dit is voor deze UE Boom geen uitdaging. Met een batterijcapaciteit van om en bij de 15 uur, kan je tot in de vroege uurtjes doorgaan. 

Conclusie

De UE Boom bevindt zich in een categorie van apparaten waar de concurrentie best stevig is. Deze badboy is voor ons de perfecte allrounder als je op zoek bent naar een stevig en uniek design in combinatie met indrukwekkende geluidsprestaties. Je kan de UE Boom voor 199 Euro de jouwe noemen, waarmee deze speaker zeker niet de goedkoopste is. Maar bon, kwaliteit mag iets kosten denken we dan 😉

 

Stay Tech’d!

Overzicht scores

Look & Feel
8
Geluid & Functionaliteit
8
8

Rating

Gilles

Plaats reactie

de-ue-boom-is-een-mini-speaker-met-mega-geluid