Scroll to top

Top

Geen reacties

De HTC U Play | Liquid Design is een schot in de Android roos

Gepost op 10/03/2017
De HTC U Play | Liquid Design is een schot in de Android roos

We kunnen het ons nog perfect herinneren, de dag dat HTC de M7 lanceerde. Een prachtig nieuw vlaggenschip binnen de toen nog kleinere Android familie. De M7 had een knap metalen design en ook het scherm kon iedereen behagen. Met Technologium reden we tot in Nederland om als eerste technologie blog de M7 te kunnen reviewen.

En toen kwamen de M8 en de M9. HTC bleef vasthouden aan de succesformule van de M7. Waarom ook veranderen? Het werkte! Echter was de markt van Android apparaten sedert die bewuste M7 volledig veranderd. Bestaande grote concurrenten zoals Samsung en LG probeerden nieuwe dingen uit en nieuwe innovatieve spelers zoals Huawei en OnePlus lieten van zich horen en wisten te bekoren.

HTC was als merk ineens oud en de M lijn voelde oubollig. Het was dus hoog tijd om het over een andere boeg te gooien. En die andere boeg luistert vandaag naar de naam ‘U’.

Het plaatje van de U Play klopt

Eerst en vooral positioneert de U Play zich in het subtopper segment. Voor de standaardversie betaal je een slordige 450 Euro. Wat om en bij de 200 Euro goedkoper is dan apparaten zoals de Samsung Galaxy S7 of de Huawei P10.

Dit gezegd zijnde, voelt de U Play op geen enkel mogelijke manier aan als ‘willen maar niet kunnen’. HTC introduceerde met de U play de eerste smartphone die de nieuwe Liquid Design voorschriften volgt. De idee van Liquid Design is om de telefoon zoveel mogelijk aan te passen aan veranderende omgevingsfactoren. Afhankelijk van de lichtinval en het soort van licht, kan de U Play er anders gaan uitzien. Onze donkere versie oogt in direct zonlicht diep koningsblauw en nagenoeg pikzwart in een donkerdere setting.

HTC U Play

Daarnaast breekt de U Play ook met het metalen chassis van de voorgangers. De achterkant van deze smartphone is vervaardigd uit een soort glossy plexiglas. Heel gevoelig voor vingerafdrukken, maar dat kan ook bijna niet anders met een semi glazen cover. Als je een U Play koopt, krijg je er standaard in de box wel een case bij om de achterkant te beschermen. Wij gebruiken de case bewust niet omdat we echt houden van het natuurlijke design van deze Android.

Over de voorkant van de U Play valt er niet enorm veel te zeggen. Het scherm ziet er nog steeds goed en helder uit. Bovenaan het bevindt zich naast de speaker een 16 megapixel selfie camera en onderaan vind je de vingerafdruk scanner terug om de HTC te ontgrendelen.

De gebruikservaring zit ook goed

De hardware van een smartphone is maar de helft van het verhaal. We moeten ook eerlijkheidshalve toegeven dat we eventjes schrik hadden met de U Play. Net zoals veel concurrenten heeft ook HTC een eigen ‘versie’ van Android, meer bepaald HTC Sense. Niet meteen onze favoriete tweaking. De Play benaming deed ons in het begin even denken dat het om een stock software versie ging van Android, zoals Google die installeert op haar eigen smartphones. Dat stemde ons positief, want de de Google versie van Android is eigenlijk onze favoriet. Dit vooral omdat je niet verplicht wordt om bepaalde apps te gebruiken of te verwijderen en natuurlijk ook omwille van het feit dat je als één van de eerste de nieuwe updates van Android binnen trekt.

HTC U Play

Nu hebben we tot op vandaag nog geen noemenswaardige momenten van frustratie beleefd. Geen overbodige software of apps die bijna door je strot geramd worden. Er is zelfs 1 HTC applicatie die we heel leuk vinden. Namelijk de Themes app. Die laat je toe om in geen tijd de volledige interface van je U aan te passen. Gaande van iconen over wallpapers tot geluiden, alles is personaliseerbaar.

De U Play reageert ook heel snel en multi taskt zonder enige moeite. Wisselen van je Instagram app naar een tekstverwerking app naar de camera app gaat supervlot.

De uitblinkers

We hebben ook twee zaken gevonden die ons het aangenaamst verrasten in het dagelijkse gebruik van de U Play. Eerst en vooral de camera. De U Play maakt echt knappe foto’s. De Pro modus heeft hier veel mee te maken. Met een beetje fotografische skills maakt je echt kanjers van pics en videos met deze HTC. Ook de 16 megapixel selfie camera wist ons zeer aangenaam te verrassen.

HTC U Play

Een tweede  element dat ons bijblijft, is de kwaliteit van het geluid. Als je de U Play aanschaft, krijg je er twee verschillende headsets bij die naargelang de omstandigheden meer of minder omgevingsgeluid toelaten. De HTC maakt eveneens gebruikt van USB-C voor het aansluiten van headphones (en voor het opladen). Een andere headset aanschaffen hoeft echter niet, aangezien de bijgeleverde oortjes van top kwaliteit zijn.

Praktisch

Je kan de HTC U Play binnenkort bij je favoriete (online) elektronicaboer bestellen. Het instapmodel gaat voor 450 Euro over de toonbank. De duurdere variant kost XXX Euro. De batterij trekt het anderhalve dag en maakt gebruikt van de snelladen technologie. Dertig minuten laden vult de energiemeter van deze HTC tot 80%.

Het kameleon karakter van de U Play maakt hem interessant voor een brede waaier van gebruikers. Zowel de professional als de particulier zal naar alle waarschijnlijkheid meer dan tevreden zijn met deze HTC.

Ludwig

Plaats reactie

de-htc-u-play-liquid-design-is-een-schot-in-de-android-roos