Scroll to top

Top

3 reacties

Tsu is het sociale netwerk waar je betaald wordt!

Gepost op 24/11/2014
Tsu is HET sociale netwerk waar je als gebruiker geld verdient!

Er is een hele beweging op gang gekomen in de wereld van de sociale netwerksites. Dit is een reactie op de kritiek die geuit wordt tegenover de bestaande sociale netwerken, waar adverteerders meer en meer ruimte krijgen en waarbij de gegevens van de gebruikers niet altijd veilig behandeld worden. Want zoals het in de tech wereld luidt, als je niet betaalt voor een dienst dan ben je zelf het product. Zo hebben we 2 maanden geleden de nieuwe netwerksite Ello ontdekt, deze distantieert zich van andere sociale netwerken door geen adverteerders toe te laten op het platform. Zo verdienen de Facebook’s en Twitter’s van deze wereld namelijk hun geld, door de gebruikersgegevens door te verkopen aan adverteerders, die dan zeer gericht kunnen adverteren.  Een nieuwkomer in het sociale netwerk landschap, genaamd Tsu, gaat nog een stapje verder dan Ello en deelt zijn inkomsten met de gebruikers.

Tsu in de praktijk

Het concept is zeer simpel, je doet alles wat je normaalgezien op een sociale netwerksite zou doen, vriendenaanvragen versturen en aanvaarden, foto’s delen, posts sharen etc… Het grote verschil bij Tsu is dat je betaald wordt voor al deze handelingen. Hoe meer je post en hoe actiever je bent, hoe meer je zal verdienen. Zo gaat Tsu 90% van alle inkomsten uitbetalen aan de gebruikers van het platform. De verdeling van het geld gebeurd volgens een ingewikkeld logaritme, hoe meer mensen jou posts liken en verder delen, hoe meer geld je kan verdienen.

Zal je veel geld verdienen met Tsu?

Degene die het meest gaan verdienen zijn degene met het grootste bereik, deze zijn meestal beroemdheden. Zo zou de bekende rapper 50 Cent al ingeschreven zijn op Tsu. Voor de gewone gebruiker zal het moeilijker zijn om een fortuin te verdienen, je krijgt namelijk maar enkele cents per post. Maar natuurlijk kan je bekendheid verwerven op het platform en zo een groter bereik creëren. Denk hierbij maar aan Youtube, waarbij je een percentage van de advertentie inkomsten uitbetaald krijgt als je een populaire video post. Zo verdienen opkomende internet beroemdheden fortuinen door het maken van ludieke videos. Een andere manier om geld te verdienen op Tsu is door nieuwe leden aan te trekken. Iedere gebruiker krijgt namelijk een code en als iemand een nieuw profiel aanmaakt met jouw code, krijg je een deel van alle toekomstige inkomsten die deze gebruiker genereert.

Misschien heb je geen tijd of zin om naar weeral een nieuwe sociale netwerksite te ontdekken en te gebruiken. Maar het succes van nieuwe sociale netwerk sites zoals Ello en Tsu (Ello had op een moment 38.000 nieuwe gebruikers per uur), toont aan dat velen zich vragen stellen bij het businessmodel waarbij onze gegevens gebruikt worden voor commerciële doeleinden maar waarbij we geen recht hebben op een deel van de inkomsten.

Wat denk jij hiervan? Ga jij Tsu gebruiken?

 

Stay Tech’d

Antoine Smets

Reacties

  1. NadiaVG

    Ik ben al van oktober actief op Tsu en ik amuseer me te pletter. Het enige jammere is dat Tsu in onze contreien nog niet echt van grond geraakt, deels omdat het meeste in het engels gepost wordt. Deels omdat ze het niet vertrouwen. Het feit dat je een(gratis) account moet aanmaken via deze link schrikt mensen af, ze zijn blijkbaar vergeten dat je bij FB, Twitter en co ook overal moet ingelogd zijn, anders zie je ook niks…Ik heb een nederlandstalig account en hierdoor vind ik toch wel wat land- en taalgenoten. Ik vermoed wel dat de mensen een beetje beginnen te beseffen hoe ze eigenlijk gebruikt worden door de standaard social media. We zijn 31/12 nu en mensen verlaten massaal Facebook omwille van de nieuwe privacy regels (dat ze nog meer aan ons gaan verdienen zonder ons daarin te laten delen) Tijd dat dat verandert.
    Wil je eens een kijkje nemen, dan kan dat via https://www.tsu.co/Belgie

    • Antoine

      Bedankt voor je reactie! Mensen worden er zich inderdaad meer en meer van bewust dat zij het product zijn en dat klassieke sociale netwerken veel geld verdienen dankzij onze gegevens (zonder dat de gebruikers hiervan iets terugzien). We geloven ook dat Tsu een waardig alternatief kan bieden, het is enkel nog afwachten of hun business model toekomstbestendig is.

Plaats reactie

tsu-is-het-sociale-netwerk-waar-je-betaald-wordt